IbU AinUl,ALiF &Aisy

Parenting,Lifestye,Review,Contest & Giveaway EMAIL:adna2029@gmail.com

Latest Post
Loading...
Copy Close

Bismillahirrahmanirrahim / بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم‬ ...

perkembangan terkini nur ainul madhiha..

7 bulan 3 hari sudahh...
kini anak ibu semakin membesar..sekarang adik dah pandai mendengar arahan..bijak sungguh anak ibu ni..ibu bangga dapat adik taw..sebab mata adik jernih ja..kalau gi mana2 mesti orng akan tegur mata adik yg comel tue..adik sekarang dah pandai menyusur dengan lajunya macam askar da...hehehh maklum la anak ibu ni kan anak askar..mesti kena kuat..hurmm hari ahad 26.06.2011 kita gi chech berat n tinggi adik dengan tok kat klinik desa kampung ibu...berat adik naik 100gram ja heheh makan kuat berat non ada xpa la jnji anak ibu sihat selalu xbyk meragamnya..anak ibu ni tinggi orangnya 67cm baru 7 bulan oppps lupa pulak ibu..berat adik tadi 6.1kg jer..harap2 bulan ni naik lahh yer...adik sekarang nie kuat sgt mkn..pantang orng sumbat nak jer..lagi2 berebut roti dgn tok wan n tok..sampai xmenyempat nak balik kat umah kat ...kedai roti jgk adik marah tok..ishh2 xmau mcm tue lagi k..adik bulan ni ibu xbalik tgk adik tu pun kalau adik alhmdullh sihat xdak masalah kesihatan ibu akan balik tgk adik 3.8 ni sebab ibu nak bawa adik jumpa doktor kat HBSB alor ssetaq harap2 ni last kita p jumpa doktor..

sekarang ni adik dah pandai nak ikut ibu,
adik dah pandai mengenali orang sekeliling,
adik dah pandai angkat bontot yg comel tue agaknya nak merangkak kot,
adik dah pandai goyang tangan kalau tok nyayikan lagu 
lengang lengang kangkung,
kangkung tepi paya..
adik dah pandai main air liur hembus2 sampai bunyi prutttpruttt gitu..ishh cepat tangkap sekali tgk ibu buat ja..maksudnya ada taw..nak ajak naik motor or kereta la tue..kan ibu ckp adik cerdik walaupun adik ibu jg kejap2 ja..ibu ambil tahu pekembangan adik kat umah tok n tokwann tue..aihh sabar jer la..bila la nak dpt tukar nie..
adik dah pandai main dgn orng besar2 suka sgt..tp ibu dah melarang kat tok jgn bg adik suka sgt takut mlm2 adik ngigau nangis2 ngeri rasanya..
adik kalau dapat naik walker suka sgt..time2 ibu kata stand up,sit down..mula la nak bngun dudk lepas tue tersenggih ja..wat hati ibu kerinduan..suka ibu taw..dapat anak mcm adik yg tak bnyak ragamnya..xbyk nk menangis..alhamdulliah sampai sekarang adik masih tdo lena time mlm kadang2 kui 8mlm adik dah p australia..kadang2 kui 11 mlm baru nak nak p lumut kat abah heheh....la ni adik kalau nak tdo mesti nak menerap dlm buai tak mau mcm tue k..ibu takut adik tak leh nafas ja..adik pun dah pandai mai cak cekur udang gamit kalau dinyanyinya tngan adik mula la gengam n buka jejari comell tue..satu lagi ibu perhatikan adik kalau tgk bird mesti nak petik jari kan bijak anak ibu nie..tiru angah tam ekk..ibu taw adik seronok kalau dapat keluar umah muka happy sgt...
apa2 pun abah n ibu mendoakan kesejahteraan adik n kesihatan adik..smoga menjadi anak yg solehah dan mendengar kata..sayang adik selamanya..
mmmuah love u so much..

Bagikan :
+
Previous
Next Post »
0 Komentar untuk "perkembangan terkini nur ainul madhiha.."

,")..Terima Kasih kerana sudi utk memberi sepatah dua kata dekat ana yer...
Terbuka renda tertanggal butang,
Kebaya AcIk Ana butang selari;
Jika tiada aral melintang,
Sila LA Lagi DATANG kemari.('',

 
Template By Kunci Dunia
Back To Top