IbU AinUl,ALiF &Aisy

Parenting,Lifestye,Review,Contest & Giveaway EMAIL:adna2029@gmail.com

Latest Post
Loading...
Copy Close

Bismillahirrahmanirrahim / بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم‬ ...

Melawat KebUn Yg Di TanaM Semula...

best sgt2 tgk suasana kampung halaman..ni lah kebun ayah n mak kita yer..kita di besarkan dgn hasil menoreh pokok getah ja..now sekarang pokok2 tu dah tua..sesi tanam semula..kita anak PENEROKA FELDA yer...huahuaa bawa cik suami and anak2 tgk kebun tok n wan depa..ei best sgt sebab kat kebun kita ada kem askar tempat untuk pantau sempadan thailand huhuuu..curam kan tgk kebun mak kita ni..cer bayangkan mcm mn bapak kita kandar susu dari bawah naik keatas..yarabbhi berat taw dak huu..terkenang2 kita masa kecik2 mak n bapak kita ajak p ngutip susu n sekerap bau ya allah wangi sgt muhahhaaa..tp busuk2 pun tu lah yg akan jd duit utk buat perbelanjaan sehingga aku dewasa n pandai berdikari tp ana memng pandai cari duit sendiri pun..dari sekolah rendah sampai menengah ana ambik upah basuh pinggan mangkuk kat kedai mkn bila sekolah bercuti..tak suka nk susahkan mak ayah la konon..mai ke anak sendiri sekarang ya allah..tuhan sahaja yg taw..selagi xdpt selagi tu depa mengamuk siap guling2 dlm kedai g ..kikiikiikii..cabran seorg ibu..adoiiiiiiiiiii....

Bagikan :
+
Previous
Next Post »
9 Komentar untuk "Melawat KebUn Yg Di TanaM Semula..."

pengorbanan mak ayah utk besarkn kite mmg xt'nilai kan? xt'balas pun..

Besar perngorbanan seorang ayah utk membesarkan anak2 kan.. =D

tu la bersyukur sgt2 dgn pengorbannan diorg dpt jg ana jd manusia..

Bagus tu bawak anak2 tengok takut nanti pokok getah dorg xkenal mane satu. Btw, boleh saya bawak anak tengok same? Hehe..gurau je.

boleh ja jemput dtg kat kg saya hihiihii..melawat sempadan thailand..

,")..Terima Kasih kerana sudi utk memberi sepatah dua kata dekat ana yer...
Terbuka renda tertanggal butang,
Kebaya AcIk Ana butang selari;
Jika tiada aral melintang,
Sila LA Lagi DATANG kemari.('',

 
Template By Kunci Dunia
Back To Top