IbU AinUl,ALiF &Aisy

Parenting,Lifestye,Review,Contest & Giveaway EMAIL:adna2029@gmail.com

Latest Post
Loading...
Copy Close

Bismillahirrahmanirrahim / بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم‬ ...

#2 Segmen Blogwalking "Pink Lady"

http://iolacaviarofficial.blogspot.com/2014/07/2-segmen-blogwalking-pink-lady.html 
klik banner di atas yer..kalau nk join..

pink or pinky...
wow warnanyer warna yang lembut..ana suka tp koleksi xbyk la.. sebab i ni pengemar red coulor..ana suka beli bj kat anak dara yang sorang jer..siap ckp gie "ibu nie asyik beli baju kat kakak warna merah jambu ja...beli la kat kakak warna ungu or puple kakak suka...kikikii..anak dara kan nk membesar baru umur 3 thn 9bulan...huhuuu dah pandai wat pilihan..baju nk carton2..pening la nk memikir...huhuu

koleksi Pakaian pink..
1. pic senyum..baju merah seluar pink..muahaha
2. baju tido warna pink..seluarnya warna merah....kikikiii
3. baju seragam tempat kerja ana..
4.baju pink,skirt seluar pun pink..


Pink adalah kombinasi dari warna merah dan putih. Kualiti energi warna ini ditentukan oleh seberapa banyak warna merah yang hadir, putih adalah lambang kesempurnaan, kesucian. Sementara warna merah yang penuh energi melengkapi kesempurnaan. Pink menggabungkan kedua energi ini dalam suasana keindahan yang dapat menetralkan gangguan dan kekerasan.
          Selama ini Pink banyak dikuasi dengan wanita atau bayi perempuan.Mengapa demikian???? Karana warna ini menggambarkan suatu kelembutan, cinta dan ketenangan sangat sesuai untuk karakter wanita yang memiliki sisi feminim yang kuat dan rasa kepedulian yang tinggi.
          Penggemar warna Pink umumnya bersifat ramah dan memiliki kepribadian yang manis. Mereka juga sering menunjukkan sifat yang kekanak - kanakan dan suka bermanja – manja, terutama pada orang yang mereka sayang.Mereka juga sangat mengidam - idamkan hubungan yang romantis.Dalam pekerjaan penggemar merah muda selalu melakukan sesuatu dengan perencanaan yang matang. Mereka tegas, keras kepala, sensitif, memiliki cita – cita yang tinggi dan sangat imaginatif. Penggemar warna merah muda juga agak misterius, mereka menyukai hal – hal yang berbau mistis. Terkadang mereka kurang realistik, dengan lebih mendahulukan intuisinya dibandingkan logikanya. Secara alami mereka mereka adalah orang-orang sederhana, tidak berlagak, senang menjalankan hidup dengan tenang.
          Tapi disisi lain warna Pink juga merupakan makna
kurang bersemangat dan membuat energy lemah. Warna merah muda juga mempengaruhi kita secara fisik, tapi menenangkan, bukan merangsang.Pink warna kuat, secara psikologis. Ini merupakan prinsip feminin, dan merupakan symbol kelangsungan hidup manusia.
          Seiring dengan perkembangan zaman warna ini dijadikan lambang gerakan memerangi kanker payudara sejak tahun 2000 (pink ribbon campaign).Karana sifatnya yang menunjukkan kepedulian.
          hot pink (pink yang terang) adalah warna yg sangat menyiratkan gairah,energi untuk melakukan sesuatu yg menyenangkan dan sangat trendi.Hot pink juga mengisyaratkan warna yg dinamis sama seperti warna merah , warna ini selalu jadi pusat perhatian , memberi kesan sangat modern sekaligus menggambarkan sensual.
          And finally makna warna pink secara singkat adalah warna yang memberikan perasaan kepedulian, kelembutan, harga diri dan cinta kebersamaan. Bawalah warna pink dalam hidup anda  ketika anda mengiginkan perasaan tenang, damai , indah dan untuk menciptakan cinta dalam lingkungan orang terkasih anda.
Bagikan :
+
Previous
Next Post »
6 Komentar untuk "#2 Segmen Blogwalking "Pink Lady" "

hee pink memang selalu dikaitkan dengan girl-girl hehe..
Jom terjah pinky yang lain
http://iolacaviarofficial.blogspot.com/2014/07/senarai-pink-ladies-edisi-julai.html

nice sharing akak :)
saya dtg dari segmen yg sama . jemput dtg ke blog saya kalau sudi ^^
http://idreyldreams.blogspot.com/2014/07/segmen-blogwalking-pink-lady.html

Salam kenal..wanie singgah dari segmen yang sama..Done follow sini..all the best ye..

Salam perkenalan dan salam ramadhan kareem.

Pink ni sinonim dgn wanita kan..

http://nursabrinasazali.blogspot.com/2014/07/segmen-blogwalking-pink-lady.html

,")..Terima Kasih kerana sudi utk memberi sepatah dua kata dekat ana yer...
Terbuka renda tertanggal butang,
Kebaya AcIk Ana butang selari;
Jika tiada aral melintang,
Sila LA Lagi DATANG kemari.('',

 
Template By Kunci Dunia
Back To Top