Powered by Blogger.
Kurun Najwa728 x 90

Segmen Puasa & Kueh Raya Pertama

http://macam-macam-ann.blogspot.com/2014/07/segmen-puasa-kueh-raya-pertama.html 
klik kalau nak join

Pengalaman ana yang biasa-biasa aja..

wahh kalau dikenang kembali zaman anak2 muda n beliawati hihii memang tak dapat di lupakan lah seronok berpuasa masa tu..bukan apa mak ana dulu rajin masak petang ja atur pinggan dah nk p hantar kat umah jiran..so kita buat sejenis dapat byk jenis kan jimat..tp la ni org la xamal dah rasanya..busy n kekangan waktu..lgpun barang sekarang dengan barang dulu mahal.. beli je mudah..muhahhhaa bebalik pada puasa ana mula masa umur 6 tahun memang xpernah ponteng la ana ni suka berdikari so nak cuba la konon..kuat tak kuat hahah akhirnya berjaya jgk..kalau dulu-dulu puasa main serupa macam orang tak puasa ja balik sat lg mula la cari kain basah boh atas kepala konon-konon nk bg hilang haus hahah..tp memang best la puasa dulu2 makanan jenuh sangat..seronok la kalau masa boleh di putaq kembali..nak ja duk zaman tu..muhahhaha..

kalau setiap hari raya kuih yang mak n ana akan buat adalah kuih batang buruk atau kayu buruk..sedap wehhh
masuk ja mulut terus cair..nak buat dia sngat rumit n makan masa jgk la..tp nk makan dia sekali hadap ja habis..kikiiii kan..kan..kann try tgk kalau tak percaya huhuuu :)

Hasil carian imej untuk batang buruk

19 comments:

  1. Replies
    1. sedap sgt2 time raya ja nk jumpa kuih mcm2 pun

      Delete
  2. Replies
    1. lebih kurang jer..tp inti dia kacang hijau..

      Delete
  3. Assalamualaikum Nor Nazliana,

    Terima kasih ye merajinkan diri buat segmen ini. Memang kalu boleh diputarkan masa, rasa nak balik zaman kanak² dulu².. Hehe..

    Wah! batang buruk tu peberet, kalu dapat gi beraya umah Nor Zaliana dapat merasa kan..

    Kawan² lain jom ikut serta segmen mummy. Harap lebih ramai lagi yang sudi join..

    ReplyDelete
  4. slamat bersegmen adna..:)

    dtg singgah dri segmen yg sama..:)

    ReplyDelete
  5. Awesome! Its truly awesome article, I have got much clear idea concerning from this article.


    Also visit my homepage; clash of clans youtube

    ReplyDelete
  6. I just like the helpful information you provide in your
    articles. I'll bookmark your weblog and take a look at again here regularly.
    I am somewhat sure I'll learn many new stuff right here!
    Best of luck for the next!

    Also visit my web blog clash of clans upgrade strategy

    ReplyDelete
  7. saya pun suka kuih ni.tapi beli je lah dgn member ofis hehe

    ReplyDelete
  8. After I originally commented I seem to have clicked
    the -Notify me when new comments are added- checkbox and
    now each time a comment is added I receive 4 emails with the same comment.
    Perhaps there is a way you can remove me from that service?
    Thanks!

    Feel free to surf to my webpage; clash of clans layout

    ReplyDelete
  9. singgah dari segmen yang sama

    http://khudri2337.blogspot.com/2014/07/segmen-puasa-kueh-raya-pertama.html

    ReplyDelete
  10. singgah dari segmen yang sama, baca cerita rakan se segmen... selamat hari raya

    ReplyDelete
  11. I love what you guys are up too. This sort of clever work
    and exposure! Keep up the terrific works
    guys I've included you guys to my blogroll.

    Visit my homepage ... clash of clans defense town hall 6

    ReplyDelete
  12. beznya kuih batang buruk..
    dah lama Eira tak makan..
    Selamat hari raya..
    Eira datang beraya kat sini..
    Sambil klik2 duit raya..
    http://eiraaikawa.blogspot.com/2014/07/segmen-puasa-kueh-raya-pertama.html

    ReplyDelete
  13. Ahaa, its fastidious conversation concerning this post
    here att thiis blog, I have read all that, so at this time me also commenting at this place.


    Also visit my web blog :: complementary health

    ReplyDelete
  14. It's appropriate time to make a few plans for the long run and
    it's time to be happy. I've read this publish and if I
    may I desire to counsel you some interesting issues or advice.
    Maybe you can write subsequent articles relating to this article.
    I want to read even more things approximately it!

    Take a look at my web blog: head gasket replacement

    ReplyDelete

,")..Terima Kasih kerana sudi utk memberi sepatah dua kata dekat ana yer...
Terbuka renda tertanggal butang,
Kebaya AcIk Ana butang selari;
Jika tiada aral melintang,
Sila LA Lagi DATANG kemari.('',