IbU AinUl,ALiF &Aisy

Parenting,Lifestye,Review,Contest & Giveaway EMAIL:adna2029@gmail.com

Latest Post
Loading...
Copy Close

Bismillahirrahmanirrahim / بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم‬ ...

Kenapa Perlu Baca Blog Parenting

http://i1055.photobucket.com/albums/s518/kingkenny85/Melastik%20Bintang/Banner-Segmen-Melastik-Bintang.png

Alhamdulillah di beri kesempatan untuk menulis tentang kekeluargaan..

segmen ini di anjurka oleh  melastikbintang.com jom terjah blog beliau byk tip2 yang berkaitan kekeluargaan ada di blognyer..

Tips berkaitan kekeluarga itu penting kerana Hubungan kekeluargaan dan tali persaudaraan yang teguh amat penting dalam kehidupan kita seharian. Walau bagaimanapun, hubungan ini boleh terputus sekiranya salah seorang daripadanya memutuskan hubungan akidah di antara mereka.Sekiranya perkara ini terjadi,maka terpisahlah hubungan ibu, bapa, anak-anak serta kaum keluarga yang lain. Ini bermakna mereka tidak dapat mendatangkan apa-apa faedah yang boleh membantu antara satu sama lain ketika di akhirat kelak.
Justeru itu marilah kita bersama-sama saling bantu membantu dalam usaha memelihara akidah di kalangan anggota keluarga khususnya dan keseluruhan umat Islam amnya.

wahai kawan- kawan maya ana kenapa kita harus terjah blog parenthing ni..

1-ada banyak tips yang berguna untuk anak-anak kita dari segi kesihatan,petuanya dan sebagainya..
2.dalam blog ni juga terselit ilmu berkaitan kekeluargaan yang harmoni dan manfaat untuk di kongsi bersama.
3. yang penting kita dapat menjalinkan ukhwah antara satu sama lain..

3 blogger Parenthing
terjah jgn tak terjah

1. http://www.bubblynotes.com/ >>banyak yang dikongsinya petua untuk anak-anak,diri sendiri dan sebagainya..

2.http://maszull.blogspot.com/>>dalam blog ni ada banyak info berguna dalam mendidik anak menjadi seorang yang berilmu dan banyak juga resepi2 mudah yang boleh kita buat bersama keluarga tersayang..

>> di dalam blog ni ada di kongsinya resepi untuk anak2 kecil dan tips kekeluargaan banyknya dikaitkan dengan berkisarkan cerita dirinya dan keluarganya..

Bagikan :
+
Previous
Next Post »
7 Komentar untuk "Kenapa Perlu Baca Blog Parenting "

Salam Ana.... Betul3, blog parenting memang banyak membantu kita dalam membesarkan anak-anak sendiri... Best gak baca gelagak anak orang lain... Hehe

Salam perkenalan :)

bset kan kadang2 ada yang sama mcm anak kita jer..bila baca teringat anak sendiri

Tips parenting nie memang sangat berguna sebab dulu lain sekarang dah lain. Jadi kita kenalah up to date supaya keluarga kita kekal bahagia. Eh betul ke zumal kata nie °_^

all the best...selamat bersegmen yer..

Terima kasih sudi sertai segmen parenting ni ya...

,")..Terima Kasih kerana sudi utk memberi sepatah dua kata dekat ana yer...
Terbuka renda tertanggal butang,
Kebaya AcIk Ana butang selari;
Jika tiada aral melintang,
Sila LA Lagi DATANG kemari.('',

 
Template By Kunci Dunia
Back To Top