IbU AinUl,ALiF &Aisy

Parenting,Lifestye,Review,Contest & Giveaway EMAIL:adna2029@gmail.com

Latest Post
Loading...
Copy Close

Bismillahirrahmanirrahim / بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم‬ ...

Sungai Klah Hot Springs


Sungai Klah Hot Springs (Taman Rekreasi Air Panas (TRAP) Sungai Klah)

Sungai Klah air panas atau lebih dikenali sebagai Sungkai air panas terletak di Felda di Sungkai. Ia mungkin bunyi tersembunyi tetapi sebenarnya, anda akan dapat mencarinya dengan mudah dengan mengikuti tanda di sepanjang jalan. Jika anda menggunakan Lebuhraya Utara Selatan, keluar di Sungkai dan ikuti jalan utama yang menuju ke arah Kuala Lumpur. Cari tanda air panas dan mengambil giliran kiri ke dalam ladang Felda itu. Selepas itu, ikut tanda sepanjang jalan sehingga anda sampai ke taman musim bunga panas.

Bayaran masuk untuk orang dewasa ialah RM10 manakala RM8 untuk kanak-kanak. Taman ini kebanyakannya terbahagi kepada dua bahagian yang berbeza iaitu air panas dan kolam gunung yang sejuk. Pada bahagian air panas, ada kolam air panas yang besar, refleksologi air, taman thereupatic dan lain-lain. Di sisi lain, anda boleh mengharapkan gunung mata air yang menyegarkan.

Makanan tidak dibenarkan di taman, tetapi terdapat sebuah medan selera di tengah-tengah taman. Anda juga boleh mendapatkan beberapa telur dari gerai dan bisul di 'telur mendidih bahagian' itu. Ia boleh menjadi satu pengalaman yang baik untuk mendidihkan telur tanpa gas.




Terletak di patch hutan tenang dan subur, bukit, sungai gunung sejuk jelas dan sungai, ayunan pohon kelapa sawit dan dusun durian terletak syurga ketenangan dengan penciptaan terbaru satu konsep yang unik yang bebas mengalir Hot Springs Kolam Renang dan Terapeutik Park direka khas di kaki bukit pelbagai Titiwangsa, 200 kaki di atas paras laut.

Terpancar suasana desa benar-benar daya tarikan kampung, dan menawarkan pelawat peluang untuk mengalami kehidupan di negara itu sifat terbaik.
kemudahan

     Mata Air Panas Kolam Renang
     Kolam terapeutik
     semula jadi Hot Springs & Lembaga Walk
     Telur didih Aktiviti
     Kursus Refleksologi Air
     Mahkamah makanan
     Kedai Cenderamata
     urut tradisional
     keluarga Bath


pssstt : SABTU 20.09.2014 bersamaan dengan besday si suami..berjalan-jalan makan kenduri sambil2 boleh ajak p lepak di sini hahhhaa...Tunggu ya kedatangan kami..
Bagikan :
+
Previous
Next Post »
12 Komentar untuk "Sungai Klah Hot Springs"

I was recommended this blog by my cousin. I'm not sure whether this post is
written by him as nobody else know such detailed about my difficulty.
You are wonderful! Thanks!

my page Dean Graziosi @ Slideshare

Bestnye tmptni. Jemput ke blog sue sihatitunikmat.com :)

macam best je...nak kena g nieh hehe...

Best tempat ni, saya dah datang dua kali. Pertama kali datang sekadar tgk2 je .. kali kedua .. datang bawa pelampong .. hehehe.. memang best mandi manda air panas sejuk di sini. Anak-anak saya pun seronok datang.

best ker hasrulhasan ei tak sabar dah nie..hihii

tak pernah sampai sini lagi. tapi selalu dengar. macam nak kena pergi je! heheheh
jemput singgah. www.kaio.my

,")..Terima Kasih kerana sudi utk memberi sepatah dua kata dekat ana yer...
Terbuka renda tertanggal butang,
Kebaya AcIk Ana butang selari;
Jika tiada aral melintang,
Sila LA Lagi DATANG kemari.('',

 
Template By Kunci Dunia
Back To Top