IbU AinUl,ALiF &Aisy

Parenting,Lifestye,Review,Contest & Giveaway EMAIL:adna2029@gmail.com

Latest Post
Loading...
Copy Close

Bismillahirrahmanirrahim / بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم‬ ...

Bantuan Untuk Rumah Jagaan Orang Tua Al Ikhlas Puchong

Alhamdulillah di beri nafas untuk sama-sama kita meringan kan beban yang di tanggung oleh umah kebajikan tersebut..kepada sahabat maya ana yang mampu dan ikhlas hatinya untuk membantu boleh la menziarahi pusat berikut ya ikut kemampuan anda semua..

 

Untuk Sahabat maya ana bantuan yang di perlukan oleh Rumah Kebajikan tersebut adalah :

" kain tuala,kain sarung,pelikat,cadar ,sarung bantal dan lain-lain mn nak taw yang duk rajin menukar all semua tu yang rasa masih baru boleh la anda sumbangkan pemberian anda di umah tersebut ya.."

ini kerana orang-orang tua di sana kerap terkencing dan membuang air besar selalu yang perlu ditukar dengan kerap kalinya..

"Rumah  Kebajikan Sukarelawan untuk orang tua Islam"

Rumah kebajikan ini hanya terdapat SATU sahaja yang ada di dalam negara kita!
oleh itu wahai sahabat ana jom kita bagi bantuan tak kira secara individu atau berkumpulan agar dapat menghulurkan apa jua bentuk bantuan terus kepada satu-satunya Rumah Penjagaan Orang Tua Muslim yang ada di dalam negara kita.

Bentuk bantuan yang diperlukan ialah:

1. pampers pakai buang
2.ubat-ubatan
3.peralatan
4.makanan keperluan harian
5.Al quran yang berhuruf besar dan bahan bacaan.

cara palin mudah hendak membantu adalah dengan membuat e-banking dengar keikhlasan hati yang ingin menderma.Penjagaa Rumah Orang Tua ini boleh kita melawati web page diorang di:


Rumah ini berdaftar dengan kerajaan dan mendapat sedikit sumbangan zakat Negeri Selangor

perminta dari pihak Penjagaan Rumah ini kerana:

1.Tiada waris yang mengambil mereka dari hosp serdang yang terpaksa menerima pesakit baru yang kian meningkatkebanyakan kes adalah menunggu masa untuk meninggal atau tengah nazak.

2.dihantar oleh waris tanpa sebarang sebab malahan ada yang ditinggalkan terbaring di tepi pagar pada malam hari serta dijumpai keesokan harinya dalam kesejukan dan ketakutan.

3.menampung kos yang semakin meningkat serta kos pengebumian sahaja RM1120.00.Kadar kematian di pusat itu adalah 3-4 oarang sebulan.

insyaallah dengan huluran bantuan anda2 semua boleh meringankan sedikit beban yang di tanggung pihak Jagaan tersebut serta menjadikan ia saham akhirat insyaAllah...

SALURKAN SUMBANGAN IKHLAS ANDA KEPADA RUMAH JAGAAN & RAWATAN ORANG TUA AL-IKHLAS.

Lokasi:
 Rumah Jagaan Orang Tua Al Ikhlas Puchong

Alamat Penuh :
Lot 3530 jalan Bt 18 kg Pulau Meranti
47120 puchong Selangor

No HP:
0166786364

Diuruskan oleh:
Muji Binti Hj Sulaiman
(Jururawat)

Jumlahpekerja:5orang
Status Rumah:Masjid lama (Diwakafkan)

Jumlah orang tua:30 orang

Nama Bank:Al Rajhi
No akaun Bank: 127001061101131
Nama Akaun Bank: RUMAH JAGAAN DAN RAWATAN ORANG TUA AL-IKHLAS 










Bagikan :
+
Previous
Next Post »
7 Komentar untuk "Bantuan Untuk Rumah Jagaan Orang Tua Al Ikhlas Puchong"

Ya Allah, sedihnya tengok. Besar pahala mereka yg membantu orang tua.

Salam, maaf bertanya. Saya dengar cerita apa yg trjadi adalah sebaliknya dirumah org tua ini. Smga Allah beri kita sesuatu utk mencari kebenaran.......jgnlah sampai ada individu yg teraniaya kerana doa org yg teraniaya ni terus pd Allah. Pada yg bermurah hati bersedekah, teruskan usaha murni itu kerana even sedikit, Allah tetap menerima dan menilainya.

Smg allah melindungi semua hamba2 nya yg teraniaya..

sy cuba hubungi nombor telefon yang diber..tapi not in service...blh tak hubungi sy 0192702416...sy ingin mengadakan lawatan ke pusat jagaan ini dlm waktu yang terdekat ni...terima kasih

saya jumpa number ini 0122433743 (Pn Muji Sulaiman) di site lain

NO YANG BOLEH DIHUBUNGI 017-2455381

insyaAllah sy dn bbrpa org rakan akn kesana dlm wktu terdekat ini . moga dipermudahkan smuanyaa ;)

,")..Terima Kasih kerana sudi utk memberi sepatah dua kata dekat ana yer...
Terbuka renda tertanggal butang,
Kebaya AcIk Ana butang selari;
Jika tiada aral melintang,
Sila LA Lagi DATANG kemari.('',

 
Template By Kunci Dunia
Back To Top