IbU AinUl,ALiF &Aisy

Parenting,Lifestye,Review,Contest & Giveaway EMAIL:adna2029@gmail.com

Latest Post
Loading...
Copy Close

Bismillahirrahmanirrahim / بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم‬ ...

Kebaya Giveaway by Izzlegacy Boutique

Banner Kebaya Giveaway ini perlu dimasukkan didalam entry giveaway ya. 
jom join ramai2 kot anda semua bertuah klik banner kalau ada nak join ya..

Terangkan kenapa ana perlu menang kebaya dari koleksi Izzlegacy

Baju Kebaya ialah pakaian tradisional yang dikenakan oleh wanita Malaysia dan Indonesia. Ia diperbuat daripada kain kasa yang dipasangkan dengan sarung, batik, atau pakaian tradisional yang lain seperti songket dengan motif warna-warni.Dipercayai kebaya berasal daripada negara Arab. Orang Arab membawa baju kebaya (yang Arabnya "abaya") ke Nusantara ratusan tahun yang lalu. Lalu tersebar ke Melaka, Jawa, Bali, Sumatera, dan Sulawesi. Setelah berlakunya asimilasi budaya yang berlangsung selama ratusan tahun, pakaian itu diterima oleh penduduk setempat.Sebelum tahun 1600 di Pulau Jawa, kebaya adalah pakaian yang hanya dikenakan oleh golongan keluarga kerajaan di sana. Selama zaman penjajahan Belanda di Pulau ini, wanita-wanita Eropah mula mengenakan kebaya sebagai pakaian rasmi. Saban hari, kebaya diubah dari hanya menggunakan barang tenunan mori menggunakan sutera dengan sulaman warna-warni.Pakaian yang mirip yang disebut "nyonya kebaya" diciptakan pertama kali oleh orang-orang Peranakan daripada Melaka. Mereka mengenakannya dengan sarung dan kasut cantik bermanik-manik yang disebut "kasut manek". Kini, nyonya kebaya sedang mengalami pembaharuan, dan juga terkenal dalam kalangan wanita bukan asia. Terpisah daripada kebaya tradisional, ahli fesyen sedang mencari cara untuk memodifikasi desain dan membuat kebaya menjadi pakaian yang lebih moden. Kebaya yang dimodifikasi boleh dikenakan dengan seluar jeans. 

Dah terang lagi bersuluh...kebaya dari koleksi Izzlegacy nampak menarik dan memikat hati kalau diberi free wah hari-hari mau pakai..Nampak Cantik Nampak Menawan  kelas kau ana..
Mesti Cun seperti WANITA MELAYU TERAKHIR

Mengapa ana dan rakan-rakan perlu singgah shopping di Izzlegacy Boutique.

 

Cantik Sungguh Anak Melayu,
Izzlegacy Boutique Kedai Pakaian Wanita,
Bershopping kita ke sana selalu,
Pelbagai aneka Jualan ada di sana,

wahhh u all sahabat semua jangan ketinggalan jom terjah 
ada pelbagai produk antaranya
baju kebaya,tudung,skirt,jubah,set pin/aksesori wanita,telekung,baju kanak,produk kesihatan dan sebagainya untuk anda semua miliki...harganya sangat-sangat berpatutan...ayuhh klik web diorang yer..jangan ketinggalan produk di butik ni semuanya up to date u all..:)

Apa yang anda ingin shopping di Izzlegacy Boutique.

 

Keinginan tu banyak huhuu tapi cukup lah sepasang dari hujung rambut ke hujung kaki
antaranya


 Shawl Rosalinda SR24

Shawl Rosalinda SR24

RM59.00

 Hijab Pin HP04

Hijab Pin HP04  RM25.00


Opah Kimono - Hitam 
kebaya kimono hitam berharga rm40

Skirt Kembang Gold Printed - Maroon

Skirt Kembang Gold Printed - Maroon

RM45.00

 Handbag Louis Vuitton Original 
RM300.00
 
Giveaway ini di taja oleh

Anda boleh baca tentang Izzlegacy Boutique didalam blog http://izzlegacy.com dan juga di blog www.myfizwan.com
Untuk melihat produk-produk yang dijual di Izzlegacy Boutique, anda boleh lawat website kedai online Izzlegacy Boutique di www.izzlegacy.biz.
 
ana tag:
 
Bagikan :
+
Previous
Next Post »
2 Komentar untuk "Kebaya Giveaway by Izzlegacy Boutique"

,")..Terima Kasih kerana sudi utk memberi sepatah dua kata dekat ana yer...
Terbuka renda tertanggal butang,
Kebaya AcIk Ana butang selari;
Jika tiada aral melintang,
Sila LA Lagi DATANG kemari.('',

 
Template By Kunci Dunia
Back To Top