IbU AinUl,ALiF &Aisy

Parenting,Lifestye,Review,Contest & Giveaway EMAIL:adna2029@gmail.com

Latest Post
Loading...
Copy Close

Bismillahirrahmanirrahim / بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم‬ ...

1st GA by Eyzamiel : BB Cream Seqy Beauty

http://eyzamiel.blogspot.com/2014/12/1st-ga-by-eyzamiel-bb-cream-seqy-beauty.html 
klik banner kalau nak join ya

apakah yg Dimaksudkan dengan BB Cream ini Ya..

Ramai yang confius apa beza pigmentasi, freckles dengan spot ni. Macam sama je kan, semuanya bintik hitam. Tapi sebenarnya lain tau. Mari saya terangkan mengikut pengetahuan yang saya ada. 
Pigmentasi ni punca dia adalah dari sinar UV ataupun lebih senang nak paham adalah dari pancaran matahari. Kalau sesiapa yang kena, bentuk dia macam 'pulau' ataupun 'tak ada patern'.
MELASMA PIGMENTATION
Pigmentasi
Freckles pulak adalah kerana keturunan. Kalau sesiapa yang berketurunan macam ni, selalunya dari kecik/muda memang dah ada. Kalau korang perasan mat salleh selalu ada ni. Berbentuk bulat-bulat kecik. Diameter dia kecik berbanding pigmentasi.
Spot pulak terjadi akibat faktor umur, persekitaran dan jugak hormon. Lebih kurang freckles tapi berbentuk bulat besar.
Age-Spots
Spots
Antara ketiga-tiga masalah ni, yang paling susah nak hilang dan ambil masa yang agak lama adalah freckles. Ramai customer sebelum ni tanya kat saya, ada tak krim atau apa-apa product yang boleh hilangkan pigment/spot/freckles. Ada certain product yang berkesan, ada yang kurang berkesan. Susah nak bagi something yang kita boleh gerenti berkesan 100%
BB Cream by Seqy Beauty salah satu function dia adalah mencegah pengeluaran pigmentasi, spots dan freckles. Suka tak? Hihi! Jangan kata takpa la, sekarang muda lagi tak ada masalah pasal bintik2 kat muka. Bila kita biarkan, bila kita tak rawat, bila kita tak cegah, memang akan bertambah-tambah bintik2 tu, then bila dah banyak baru kita risau. Then time tu nak hilangkan pun dah susah and ambil masa yang agak lama.
Kalau sapa-sapa yang suka tengok cerita Korea mesti tau sebab BB Cream ni popular kat Korea. Artis2 Korea pun memang suka pakai BB Cream then kalau perasan kulit dorang memang cantik-cantik.

BB Cream By Seqy Beauty adalah produk kosmetik penjagaan kulit pelbagai guna. Ia juga digunakan sebagai penutup asas ,mekap semulajadi, melindungi kulit dari sinaran UV, pelembap, pengawal minyak dengan ciri-ciri penyembuh, menjana semula kulit dan mengurangkan parut jerawat. 
BB Cream juga mampu menyamakan warna tona kulit, bintik hitam dan kesan parut tanpa menggunakan mekap asas yang tebal.
BB Cream by Seqy Beauty
- Teksturnya lembut dan ringan.
- Sesuai bagi mereka yang tidak sukakan mekap tebal, cuma mahu melindungi kulit solekan nipis, natural dan ringkas.
- Sangat praktikal, diratakan menggunakan jari sahaja.
Fungsi dan Kelebihan BB Cream
- Sesuai untuk semua jenis kulit
- Menutupi cela di muka
- Sebagai bedak asas
- lebih ringan dari foudation
- Sebagai essential krim, menutrisi kulit, menegang dan menghaluskan kulit
- Melindungi kulit dari sinaran UV yang boleh menyebabkan bintik hitam muncul di wajah (SPF 30+)
- Memperbaiki masalah kulit dan melindungi kulit dari bahan-bahan kimia berbahaya
- Wajah tidak berminyak sepanjang hari
- Berfungsi melawan sinar Ultra Violet dan pencemaran udara sehingga menjadikan kulit tetap sihat
- Melambatkan penuaan
- Tekstur yang ringan dan sesuai untuk orang Asia

Ingredients :
Aqua Cream
Beeswax
Cetyl Alcohol
Octyl Methoxycinnamate
Cyclopentasiloxane
Dimenthicone
Caprylic/Capric Triglyceride
Propylene Glycol
Titanium Dioxide
Iron Oxides
Sodium Chloride
Phenoxyethanol
Cara Penggunaan
Sapukan BB Cream secara merata pada wajah dan leher anda

Kenapa korang kena pilih BB Cream By Seqy Beauty
1. Sebab aku dah sedaya upaya mencipta satu formula yang best untuk kita bersama.
2. Insyaallah Halal sebab tak ada guna barang2 terlarang.
3. Sokonglah barangan buatan anak Malaysia, hihi!
4. Size dia praktikal, senang nak bawak masuk handbag.
5. Sesuai untuk semua lapisan masyarakat

Testimoni BB Cream By Seqy Beauty





Kalau korang jenis yang tak pakai mekap macam aku, jenis suka sapu krim sunblock je untuk cover kulit,
 then memang sesuai sangat guna BB Cream ni. Pengalaman aku pakai BB Cream By Seqy Beauty ni memang rasa ringan macam tak pakai mekap. Tak berminyak dan natural. Kulit pun nampak macam kemerahan yang asli. Kalau nak compare dengan Foundation, foundation tesktur dia lebih berat and berminyak sikit.

Harga
RM55 (Semenanjung Malaysia)
RM60 (Sabah/Sarawak)

Sebotol cuma RM 55 (semenanjung) dan RM 60 (Sabah / Sarawak) Sesiapa yang beli ngan sis Eyza...
 dia akan bagi Free Postage dan Free Gift... 
dan kalau korang bagitau yang korang pembaca blog dia...
 dia akan up sikit hadiah yang lagi best... :) 
 
Untuk pertanyaan / pembelian : Whatsapp atau Mesej sahaja 013-3151382 Instagram : izz_zara_shoppe email : eyzafarza@gmail.com ok
 
 
 persoalan dan jawapan tentang BB Cream

Soalan : Bagaimana nak pakai BB Cream?
Jawapan : Sapu secara merata di seluruh wajah.

Soalan : Mengapa kulit saya kelihatan seperti bertompok selepas menggunakan BB Cream SQB?
Jawapan : Ianya kerana kulit anda terlalu kering. Anda di syorkan memakai krim muka terlebih dahulu atau pun pelembap muka (moisturiser) supaya tidak kelihatan bertompok.

Soalan : Mengapa kulit saya berminyak selepas menggunakan BB Cream SQB?
Jawapan : Jika anda mempunya kulit muka yang normal/berminyak, dan anda menggunakan krim muka/pelembap muka sebelum menggunakan BB Cream SQB, potensi untuk wajah kelihatan berminyak adalah lebih tinggi. Untuk mendapatkan kulit wajah tidak berminyak atau kurang berminyak, anda di syorkan tidak memakai sebarang krim muka sebelum menggunakan BB Cream SQB.

Soalan : Minimum umur yang sesuai untuk menggunakan BB Cream SQB?
Jawapan : Remaja dan Dewasa. Seeloknya kanak-kanak di bawah 12 tahun tidak perlu menggunakan BB Cream kerana faktor kulit yang masih muda.

Soalan : BB Cream SQB boleh hilangkan jeragat?
Jawapan : Formulasi utama dalam BB Cream berfungsi untuk mencegah dari pengeluaran pigmentasi, spot dan frekles. Namun begitu, terdapat beberapa testimoni dari pelanggan yang mengatakan jeragat mereka nampak pudar/berkurangan setelah menggunakan BB Cream SQB.

Soalan : Bolehkah BB Cream SQB dipakai bersama cream lain?
Jawapan : Boleh. Tetapi hasilnya mungkin berlainan sedikit berbanding tidak menggunakan cream lain.

Soalan : Bolehkan BB Cream SQB digunakan ketika solat?
Jawapan : Boleh kerana ia tidak mengandungi najis. Tetapi seeloknya cuci bersih wajah anda ketika hendak bersolat.

Soalan : Bila waktu yang sesuai untuk menggunakan BB Cream SQB?
Jawapan : Bila-bila masa kecuali waktu tidur.

Soalan : Perlu atau tidak saya menggunakan krim UV sebelum krim BB SQB?
Jawapan : Tidak perlu kerana BB Cream SQB mengandungi SPF30+ dan fungsinya sama seperti krim UV lain.

Soalan : Berapa lama sebotol BB Cream 15ml boleh bertahan?
Jawapan : Bergantung kepada berapa banyak yang anda gunakan sehari. Jika anda gunakan sekali sehari dengan satu picitan, tempohnya mungkin lebih kurang 2 bulan atau lebih. 



Make Money at : http://bit.ly/copy_win
Bagikan :
+
Previous
Next Post »
3 Komentar untuk "1st GA by Eyzamiel : BB Cream Seqy Beauty "

Tq sebab join GA eyza.. tapi, nak mintak awak buat pembetulan sikit la.. awak kena padam yang bahagian order whatsapp Miss Lora tu.. awak kena masukkan yang ini :

Sebotol cuma RM 55 (semenanjung) dan RM 60 (Sabah / Sarawak)
Sesiapa yang beli ngan sis Eyza... dia akan bagi Free Postage dan Free Gift... dan kalau korang bagitau yang korang pembaca blog dia... dia akan up sikit hadiah yang lagi best... :)

Untuk pertanyaan / pembelian : Whatsapp atau Mesej sahaja 013-3151382
Instagram : izz_zara_shoppe
email : eyzafarza@gmail.com

ok? tq yer..

,")..Terima Kasih kerana sudi utk memberi sepatah dua kata dekat ana yer...
Terbuka renda tertanggal butang,
Kebaya AcIk Ana butang selari;
Jika tiada aral melintang,
Sila LA Lagi DATANG kemari.('',

 
Template By Kunci Dunia
Back To Top