IbU AinUl,ALiF &Aisy

Parenting,Lifestye,Review,Contest & Giveaway EMAIL:adna2029@gmail.com

Latest Post
Loading...
Copy Close

Bismillahirrahmanirrahim / بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم‬ ...

31 Benda Kanak-Kanak 90-an Pasti Ingat Dan Rindu

  • 1. Tarian Macarena

    • Siapa yang tak tahu tarian ini memang tipu lah.
      says.com
  • 2. Permainan Nintendo

    • 'Game' seperti Super Mario, Street Fighter, Duck Hunt dan sebagainya.
      says.com
  • 3. Dan... SEGA

  • 4. Pen rainbow

    • Jadi seronok bila tulis tapi lepas itu, takut 'ink' habis.
      says.com
  • 5. Tamagotchi

    • Dulu beriya-iya taknak bagi mati. Balik sekolah je, pergi tengok 'Tamagotchi' dulu.
      says.com
  • 6. Walkman

    • Kalau dengar sambil berjalan, lagu akan 'skip'.
      says.com
  • 7. Gula-gula cincin

  • 8. Pembaris gelang

    • Semua orang bergaduh sebab nak ketuk pembaris ini dekat tangan masing-masing.
      says.com
  • 9. Kad Pokemon

  • 10. Gameboy

  • 11. Gula-gula asam

  • 12. Pocket Polly

    • Setiap kanak-kanak perempuan mesti ada sekurang-kurangnya satu 'Polly Pocket'.
      says.com
  • 13. Furby

    • Bukan semua orang ada 'Furby' tapi pasti ramai yang ingat iklan kanak-kanak bermain dengan 'Furby'.
      says.com
  • 14. Mainan dalam Tora, Ding Dang dan sebagainya

    • Kalau pergi kedai runcit, wajib cari benda-benda ini.
      says.com
  • 15. Magic Pop

    • Gula-gula yang meletup-letup dalam mulut.
      says.com
  • 16. Gula-gula Push pop

    • Ada juga yang panggil gula-gula 'lipstick'
      says.com
  • 17. Permainan Tetris

  • 18. Lagu Paddle Pop

    • "Paddle pop... Paddle pop... Super duper nyummy!"
      says.com
  • 19. Lagu Mat Kool

    • "Mat Kool... Mat Kool... Kawanku... Mari kita ikut Mat Kool. Main-main selalu... Syoknya syoknya ada Mat Kool!"
      says.com
  • 20. Pepsi Blue

    • Lepas minum 'pepsi blue', masing-masing tunjuk lidah warna biru.
      says.com
  • 21. Penguin Race

    • Tengok penguin naik tangga dan kemudian meluncur turun.
      says.com
  • 22. Pocket Fishing

  • 23. Rainbow spring

    • Salah satu mainan yang menguatkan otak.
      says.com
  • 24. Yupi Mini Burger

  • 25. Pita video

    • Dulu kalau nak tengok filem, semua guna 'tape'. Lepas tu malas 'rewind' balik bila dah habis tengok.
      says.com
  • 26. Siapa rindu rancangan-rancangan Nickelodeon?

      • 1b36 Image via SAYS.com
        'Drake and Josh', 'Rugrats', 'Legends of The Hidden Temple' dan 'Figure It Out'
  • 27. Dan... rancangan Disney. Rancangan-rancangan yang memang mengamit memori.

      • 7171 Image via SAYS.com
        'Lizzie McGuire', 'Kim Possible', 'Even Steven' dan 'That's So Raven'
  • 28. Gelung air

  • 29. Gula-gula getah dengan tattoo

    • Semua orang beli sebab nak pelekat 'tattoo' saja, gula-gula getah tak usik pun.
      says.com
  • 30. Kapal terbang polisterin

  • 31. Dan kertas ini

    • Kami pun tak pasti nama sebenar mainan ini tapi bila nak mula main, orang yang pegang tu akan cakap "pilih warna".
Bagikan :
+
Previous
Next Post »
5 Komentar untuk "31 Benda Kanak-Kanak 90-an Pasti Ingat Dan Rindu"

Rindunya dengan semua ni...Cik Mimie batch 90-an..merasa semua bnda tu :)

menggamit memori... cepatnya masa berlalu huhu.. kanak2 zaman skrg mana kenal dah permainan atas nie...

betul tu simpan duit sendiri beli

,")..Terima Kasih kerana sudi utk memberi sepatah dua kata dekat ana yer...
Terbuka renda tertanggal butang,
Kebaya AcIk Ana butang selari;
Jika tiada aral melintang,
Sila LA Lagi DATANG kemari.('',

 
Template By Kunci Dunia
Back To Top