IbU AinUl,ALiF &Aisy

Parenting,Lifestye,Review,Contest & Giveaway EMAIL:adna2029@gmail.com

Latest Post
Loading...
Copy Close

Bismillahirrahmanirrahim / بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم‬ ...

Pengalaman Bersama ONEXOX

Alhamdulillah bersyukur dapat bernafas lagi..


dan bersyukur juga dapat diberi simkad free oleh
ana berjaya mendapatkan nya..rupanya banyak kelebihan kita menggunakan simkad ni ya..rasa beruntung sangat2 hihiii..sebelum bicara bermula hahha meh nak bagi taw serba sikit tentang Produk simkad ONEXOX ni ya..

Apa Itu ONEXOX?Mungkin anda biasa nampak orang mempromosi Simkad Onexox di Pasar Malam, Pasar Tani, Depan Bank, Facebook, Instagram, Twitter dan sebagainya kan?Mungkin anda nak tanya segan atau tak berkesempatan..ONEXOX ialah jenama kepada pelan & perkhidmatan telekomunikasi mudah alih yang dikelolakan oleh ONE XOX Sdn.Bhd.Dan ianya sama seperti simkad yang anda gunakan sekarang.


FaKta Penting MengeNai One XOX


One XOX Sdn Bhd merupakan sebuah syarikat Bumiputera  dan anak syarikat kepada XOX Berhad yang telah beroperasi sebagai Pengendali Rangkaian Mudah Alih Maya (MVNO) sejak tahun 2005. One XOX Sdn Bhd yang telah ditubuhkan pada 2014, secara eksklusifnya membawa jenama ONEXOX bagi memasarkan produk XOX dengan pelan perkhidmatan mudah alih yang unik dan tersendiri.

One XOX percaya akan model perniagaan yang cekap, telus dan sedaya upaya mematuhi tuntutan syariah untuk mempastikan kadar perkhidmatan adalah sangat berpatutan, tiada iklan-iklan yang mengelirukan serta tiada unsur-unsur caj tersembunyi dapat menarik minat dikalangan pelanggan-pelanggan perkhidmatan mudah alih yang sentiasa mencari alternatif penjimatan.

Disamping penawaran perkhidmatan yang sangat kompetitif, One XOX yang tidak mengamalkan pengiklanan secara terbuka telah membuka peluang perniagaan telekomunikasi 'sebenar' mampu milik kepada semua individu yang berminat dengan menawarkan insentif lumayan dan berpanjangan berkonsepkan perkongsian keuntungan syarikat.

One XOX mengalu-alukan semua pelanggan yang dahagakan penjimatan serta usahawan-usahawan yang sedang giat mencari peluang perniagaan untuk mencuba perkhidmatan telus tanpa caj tersembunyi dan memanfaatkan platform perniagaan yang ditawarkan.

OUT THERE WE ARE ONE


Picture


VISI

Menjadi perintis yang berjaya ke tahap global di dalam industri telekomunikasi dengan strategi pemasaran unik yang menawarkan perkongsian keuntungan syarikat kepada pengedar.





MISI

Menyediakan perkhidmatan berkualiti pada kadar yang sangat berpatutan serta sedaya upaya mematuhi tuntutan syariat di dalam perniagaan. 

Picture


OBJEKTIF

• Memberi kesedaran kepada pengguna telefon mudah alih tentang kadar panggilan yang dikenakan melalui demonstrasi produk.
•  Memberi pilihan baru kepada pengguna telefon mudah alih untuk berjimat.
•  Membuka peluang perniagaan telekomunikasi kepada usahawan kecil.
•  Membantu menaikkan taraf hidup serta ekonomi  masyarakat setempat melalui program insentif pengedar.
•  Menyumbang kepada pertumbuhan sektor ICT yang sejajar dengan matlamat kerajaan. 


Kelebihan Pengguna 

Kebanyakan rakyat Malaysia menggunakan Talian Pra bayar mereka untuk membuat panggilan pendek . Mereka hanya membuat panggilan dibawah 30 saat . Kebanyakan Telco mempunyai "charging block" masing masing biasanya1 blok 20 saat atau 1 blok 30 saat  
Cuba cek baki kredit anda , selepas itu buat panggilan pendek atau dibawah 30 saat . Selepas habis panggilan periksa baki kredit anda . 
Berapakah yg di caj oleh telco masing masing ? 15 sen, 18sen, 22sen , 35 sen dan mungkin ada yg lebih lagi .--ini tidak di nafikan ya sebab sebelum pakai xox ana adalah pengguna tegar pospaid CELCOM memang kalau call ja untuk ke no telco yg lain perhh dia punya cas rm0.20 sen tu huhuu xberbaloi langsung la..sebab tu ana nk try tgk onexox ni sebab adik dan ibunda ana pun guna juga ..memng menjimatkan serius wehh...
Cuba bandingkan rate ONE XOX iaitu 6 sen , berapa banyak anda akan berjimat ??




ONE XOX Juga Menyediakan Pelan Friend & Family Untuk 10 Nombor Ke Semua Rangkaian ! Penjimatan Dengan Panggilan Serendah 6sen & SMS 2sen ke 10 Rangkaian !
Sila rujuk sini untuk melihat Panduan Penggunaan Pelan ONE XOX :

ONE XOX Menyediakan Kemudahan Denominasi Tambah Nilai (Recharge) Dengan Kadar Serendah RM5 !


Picture

saya ni adalah pengguna tegar POSPAID CELCOM
 now saya guna dua2 simkad dalam satu HP serius wehh ONEXOX dia punya line coverage penuh ja bar dia ber banding dgn CELCOM kalau waktu hujan

sebagai bukti:-


Apa Kelebihan Utama Simkad Onexox?

TEMPOH SAH 28 BULAN

MASALAHContoh simkad biasa kita guna. Tak reload dalam 60-90 hari nombor akan expired. Atau kredit ada baki tapi kena reload untuk buat panggilan. 

SOLUSITetapi dengan Onexox kita reload RM10 bulan ni dan tak reload setahun pun takpe. Sebab dapat tempoh sah 28 bulan. Guna kredit sampai habis

Tempoh sah akan bertambah sekiranya kita terus reload. RM1 bersama tambahan sehari.

PANGGILAN MURAH

MASALAHContoh simkad biasa kita guna. Buat panggilan bawah seminit tetapi caj seminit. Panggilan baru 10 saat atau masuk voice mail kena caj 20 sen - 30 sen.

SOLUSITetapi dengan Onexox panggilan bawah 10 saat hanya 5 SEN untuk ke semua rangkaian. Masuk voice mail 5 SEN. 
Panggilan bawah 30 saat 7 SEN dan panggilan 31 saat ke 60 saat 8 SEN bagi sama rangkaian.

Onexox simkad jimat!

INTERNET LAJU

MASALAHContoh simkad biasa kita guna. Ada sekatan kelajuan. Buka Facebook kadang gambar tak keluar atau tengok video selalu buffering. 

SOLUSITetapi dengan Onexox tiada sekatan kelajuan & boleh mencecah sehingga 7mbps. Sesuai untuk handphone canggih & internet pun laju.

Pakej popular 1.5GB RM29.99 dan RM18 500MB untuk sebulan.
Liputan ONEXOX meluas.

9 Kelebihan Lain Menggunakan ONEXOXNo #9 Paling Gempak

#1 Harga Simkad Onexox Murah

  1. Anda cuma perlu bayar RM10 dan bukan RM90 atau RM49
  2. RM10 untuk simkad nombor baru atau simkad kekal nombor lama. MNP (Mobile Number Portability).
  3. Dengan pembelian simkad onexox nilai tersedia adalah sebanyak RM5.

#2 Pelan Internet Onexox

  1. RM7 sehari (250MB)
  2. RM10 seminggu (250MB)
  3. RM18 sebulan (500MB)
  4. RM29.99 sebulan (1.5GB)
  5. Tiada PPU & tiada masalah kredit hilang apabila data habis.

#3 Panggilan Pendek (Short Call)

  1. Panggilan 10 saat ke bawah hanya 5 SEN.
  2. Termasuk ke semua rangkaian telco di Malaysia.
  3. Masuk voice mail? hanya dicas sebanyak 5 SENJIMAT!

#4 Akaun Fleksi (DA & MA)

  1. ONEXOX menyediakan 2 akaun iaitu DA & MA.
  2. Apa DA? Iaitu Akaun Dedikasi (Dedicated Account). Akaun kadar rendah.
  3. Apa MA? Iaitu Akaun Utama (Main Account). Akaun kadar biasa. Akaun ini untuk langganan internet & pindahan kredit.

#5 10 Senarai Family & Friends

  1. Tambah 10 senarai nombor dari Family & Rakan anda
  2. Tidak kira mana-mana rangkaian untuk anda dapatkan panggilan serendah 6 SEN.
  3. SMS cuma 2 SEN.

#6 1800 SMS Percuma

  1. Pembelian simkad baru atau kekal nombor lama dapat percuma SMS.
  2. 1800 SMS ini hanya untuk ONEXOX ke ONEXOX
  3. Dipecahkan sebanyak 150 SMS setiap bulan selama setahun.
  4. Tak habis guna? Boleh bawa ke hadapan.

#7 Tempoh Sah

  1. Tempoh sah kredit adalah 28 BULAN.
  2. Sekiranya anda beli simkad ONEXOX dan mengekalkan nombor lama anda layak.
  3. Anda beli nombor baru dan TOPUP RM50 dalam masa 30 hari anda layak.
  4. Setiap kali anda topup ianya akan memanjangkan lagi tempoh sah.

#8 User-Get-User (UGU)

  1. Ajak atau syorkan sesiapa untuk guna simkad ONEXOX atau tukar nombor lama ke ONEXOX anda dapat komisyen 6% setiap kali mereka TOPUP/RELOAD.
  2. Contoh anda ajak ABU. ABU topup RM50 anda dapat RM3
  3. Selagimana ABU topup anda akan dapat insentif 6% ini.

#9 Pendapatan PASIF

  1. Ini RAHSIA saya menjana pendapatan pasif dari ONEXOX sambil bekerja.
  2. Tak boleh bagi tau! Sebab ONEXOX memang power!
  3. Nak tahu jugak? Jom jadi Pengedar.


ketahuilah bahawanya
ONEXOX Prepaid - Jimat & Menguntungkan.
Mulakan dengan Bismillah. Jom bertukar kepada ONEXOX dan ini sebabnya.
  1. Harga simkad RM10 dengan kredit tersedia RM5
  2. Tempoh validity panjang 28 BULAN
  3. SMS Percuma.
  4. Internet berkelajuan tinggi. Tiada sekatan kelajuan.
  5. GST 6% dikembalikan dalam bentuk kredit.
  6. UGU 6%
  7. Tiada CAJ tersembunyi. Patuh syariah.


Di Bawah ini merupakan Senarai Penaja Contest SEO : Pengalaman Bersama ONEXOX...
Bagikan :
+
Previous
Next Post »
6 Komentar untuk "Pengalaman Bersama ONEXOX"

Cikna guna XOX mummy guna 1xox, kitaorang pilih sbb tempoh validity dia lama........berbaloi

Terima kasih kerana sudi menerbitkan entri ini... Good Luck!

Salam... Dah dapat ke belum Simkad PERCUMA yang saya poskan?

Salam..

Norazliana,

Minta tolong aktifkan SIMKAD ONEXOX...

Tadi saya dah cek dalam sistem..
Kemungkinan simkad tersebut boleh terminate secara automatik kalau tak diaktifkan setelah lebih sebulan..

Nak aktifkan tempoh luput 28 bulan, kena TOPUP RM50 dulu...

TQ...

Wah…. Menarik sungguh artikel anda Cik Nur Nazliza Pengalaman Bersama ONEXOX, ada peluang untuk menang ni. Semoga berjaya buat anda.

Sekadar pemberitahuan... Setakat ni ada 2 perserta Contest SEO sudah Disqualified... Boleh baca entri terbaru blog saya.. TQ

,")..Terima Kasih kerana sudi utk memberi sepatah dua kata dekat ana yer...
Terbuka renda tertanggal butang,
Kebaya AcIk Ana butang selari;
Jika tiada aral melintang,
Sila LA Lagi DATANG kemari.('',

 
Template By Kunci Dunia
Back To Top