IbU AinUl,ALiF &Aisy

Parenting,Lifestye,Review,Contest & Giveaway EMAIL:adna2029@gmail.com

Latest Post
Loading...
Copy Close

Bismillahirrahmanirrahim / بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم‬ ...

FIRST MINI GIVEAWAY BY MIMIEBELLA91

Salamualaikum, here another giveaway.. yay!  Perfume ya galss.. so aku share sikit macam mana aku pilih perfume based on criteria and cita rasa aku .. mihmihmih (dekat bawah)

p/s: syarat nak join dapat free perfume dah tertulis sekali kat sini.. klik pada banner jugak untuk pergi ke blog penganjur *wink


WELCOME EVERYBODY


Hello everyone, okay today I nak buat my first mini giveaway for u all.
Alhamdulillah rezeki yang Allah s.w.t bagi kat I sebelum nih, I niat nak share ngan u all so terbitnya this giveaway. Sebab apa I nak share ngan u all this perfume??? Perfume nih perfume favorite I makna kata kat sini sharing is caring...hahhahah..

Okay, one more thing I nak hadiahkan my fellas for their feedback to myblog based on my rules in this giveaway. 

All to my friend sudi2 la support my GA yang hanya kecil pemberian nya tapi besar maknanya buat blogger baru seperti saya.

Sekiranya, penyertaan melebihi apa yang saya jangkakan akan ada surprise for u all.



Syarat :-


Follow Blog mimiebella91


Follow Blog Dibawah:




Follow Page Dibawah:







Follow Instagram Dibawah:




Senaraikan blog saya dalam Bloglist



Buat satu Entry bertajuk "FIRST MINI GIVEAWAY BY MIMIEBELLA91"

Share Tips Bagaimana anda memilih perfume yang sesuai dengan diri anda?
1. Cuba Minyak Wangi Pada Waktu Tengah Hari
Pasti anda akan tertanya-tanya mengapa pada waktu tengah hari bukan? Untuk pengetahuan anda, ini adalah kerana deria bau kita berada pada tahap kemuncak pada waktu ini. Dengan mencuba pada waktu tengah hari anda dapat memilih minyak wangi yang tepat dan sesuai untuk diri anda.
2. Ketahui Bau Kegemaran Anda
Jurujual minyak wangi mempunyai pengalaman tentang jenis-jenis minyak wangi dan mereka mampu memberi cadangan berdasarkan kegemaran anda. Jika anda sukakan bau buah-buahan, beritahu kepada jurujual mengenai kegemaran anda tersebut. Mereka akan mencadangkan minyak wangi yang sesuai dengan anda.
Mungkin anda boleh tanyakan terus kepada jurujual perfume apakah yang paling banyak dibeli oleh orang dan anda boleh mencubanya. Jangan takut untuk mencuba perfume yang anda tidak pernah pakai.
3. Jangan Gosok Di Pergelangan Tangan
Reaksi yang biasa orang lakukan apabila mencuba minyak wangi adalah dengan menyembur di pergelangan tangan dan seterusnya mereka menggosok kedua pergelangan tangan untuk meratakan minyak wangi tersebut. Jangan lakukannya, kerana ia mungkin akan merosakkan komposisi molekul minyak wangi dan menjejaskan bau sebenar. Seeloknya biarkan ia kering sendiri di tangan anda.
Tindakan menggosok kedua pergelangan tangan juga boleh menyebabkan bau wangian tidak tahan lama. Jadi untuk mendapatkan wangian yang lebih kekal lama, biarkan sahaja wangian tersebut di tangan anda tanpa menggosoknya.
4. Elakan Memakai Minyak Wangi Sebelum Memilih
Jika anda memang bercadang membeli minyak wangi elakkan dari memakai minyak wangi dari rumah. Lebih-lebih lagi jika anda menyembur minyak wangi pada pergelangan tangan anda. Ini kerana campuran dua minyak wangi ini dikhuatiri akan menjejaskan bau sebenar dan komposisi minyak wangi yang ingin anda cuba. Ini akan mengakibatkan anda keliru dengan wangian yang ingin dibeli.
5. Jangan Gopoh Ketika Membeli Minyak Wangi
Sesetengah minyak wangi hanya akan mengeluarkan bau sebenar dengan lebih jelas setengah jam atau beberapa minit selepas pemakaian. Jika anda mencuba minyak wangi dan sukakan baunya jangan terus beli! Ronda-ronda dahulu dan tunggu beberapa minit untuk memastikan anda dapat membuat keputusan yang baik.
Lebih-lebih lagi jika anda bercadang untuk membeli minyak wangi yang mahal. Selain dari memilih wangian yang sesuai, anda juga dapat berjimat dengan memilih minyak wangi yang sesuai untuk diri anda.


Tinggalkan Link entry anda di ruangan komen






  • dah submit entry boleh rujuk senarai peserta bertuah
  • 2 orang pemenang dipilih berdasarkan entry bertajuk"FIRST MINI GIVEAWAY BY MIMIEBELLA91"
  • semua peserta akan dimasukkan dalam bloglist saya
  • pastikan anda ikut rules dengan tepat tanpa tercicir, Nsyallah Adorable perfume menjadi milik anda
  • Segment ini akan berlangsung pada 22 January 2016 hingga 28 February 2016

done!

Tips Pemilihan Perfume 

ok bagi aku yang jenis aktif and mostly perfume susah nak melekat dengan aku, plus aku tak suka pakai perfume banyak atas dasar berjimat disebabkan inflasi ekonomi yang semakin gawat.. (emm aku start ke laut..maaf) 

jadi, buat masa ni, aku pakai yang mana bau just soft and tak menggatalkan tekak.. (aku penah hidu perfume yang buat aku terbatuk.. ugh)


 

ni la perfume yang aku pakai sekarang and tinggal yang biru tu je suku botol, yang hijau dah 'selamat'. 
(*shining eyes.. purllishhh, i want to be the luckiest winner)


1. Pastikan bau yang dipilih sesuai dan tahan dengan adrenaline. emm i mean, kalo aku buat aktiviti yang berpeluh pun still dapat kaver bau-bauan yang emm kurang menyenangkan tambah lagi manusia species aku haha

2. Mostly bau yang soft, like green tea emm avon punya perfume.. Haiku.. but mostly Avon punya perfume wangi.. macam Fergie's Perfume.. emm ni mesti kes salu tonyoh-tonyoh tangan kat majalah Avon haha

3. Wangian yang kadang tak buat aku mengantuk haha seharusnya bau yang melambangkan diri aku.. fresh but still tak menusuk kalbu.. 

4. Yang tak striking sangat kalau tersembur banyak.. haha dah syok sangat menyembur, tak sedar pulak. Karang ada yang cakap aku berendam dalam minyak wangi. TT

5. Seharusnya Eau de Parfum! lagi tahan dari eau de toillete and cologne. (sebut pasal cologne aku suka bau Summer Swing, botol hijau.. dulu pakai zaman sekolah haha)

tu je.. mana yang dah bekenan aku akan simpan bottle perfume tu.. huhue


 As a muslim girl, bau-bau wangi ni jugak yang boleh buat kita dapat dosa free. Tapi tak la bermaksud kita tak boleh mewangi karang macam pengotoq pulak kalo masham sana sini.. 
Pakai tu biar berkadar. 

aku somehow jelly dengan orang yang bau perfume melekat. aku pun tak tau la orang jenis ni pakai perfume jenis apa. kadang ada satu jenis manusia tu bau perfume dia dah jadi bau semulajadi diri dia.. sampai segala barang dia ada bau yang sama.. bau wangii kayy.. hahaha

eh salah, terlupa pulak ni segmen orang. 

so gaiss.. yuhuuuu! orang nak bagi free perfume ni! jom join ^^ All the best and may Allah ease everything..

Salamualaikum..

La revende,
hasta la vista
Bagikan :
+
Previous
Next Post »
0 Komentar untuk "FIRST MINI GIVEAWAY BY MIMIEBELLA91"

,")..Terima Kasih kerana sudi utk memberi sepatah dua kata dekat ana yer...
Terbuka renda tertanggal butang,
Kebaya AcIk Ana butang selari;
Jika tiada aral melintang,
Sila LA Lagi DATANG kemari.('',

 
Template By Kunci Dunia
Back To Top