IbU AinUl,ALiF &Aisy

Parenting,Lifestye,Review,Contest & Giveaway EMAIL:adna2029@gmail.com

Latest Post
Loading...
Copy Close

Bismillahirrahmanirrahim / بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم‬ ...

Giveaway Play-Doh x Azlinda Alin.

Giveaway Play-Doh Cake Party bernilai RM99.90 x Azlinda Alin. Lama rasanya mummy tak buat giveaway kan. Sempena ulang tahun Play-Doh yang ke 60 tahun. Mummy nak buat satu Giveaway Play-Doh Cake Party bernilai RM99.90 x Azlinda Alin. Ha...suka tak?




Seronok main Play-Doh, sebab teksturnya tak melekit dan juga bagus untuk sistem motor dan sensorik anak.




Giveaway Play-Doh Cake Party bernilai RM99.90 x Azlinda Alin



Giveaway Play-Doh Cake Party bernilai RM99.90 x Azlinda Alin


Syarat Mudah Join Giveaway Play-Doh Cake Party bernilai RM99.90 x Azlinda Alin



Giveaway Play-Doh Cake Party bernilai RM99.90 x Azlinda Alin


Giveaway Play-Doh Cake Party bernilai RM99.90 x Azlinda Alin




1. Buat satu entri blog bertajuk Giveaway Play-Doh x Azlinda Alin.

2. Berikan sebab kenapa anda patut menang dalam Giveaway Play-Doh x Azlinda Alin


sebab utama ana nak play doh ini adalah kerana 

1.     Meningkatkan kreativiti pada peringkat awal kanak-kanak.
2.     Membina imaginasi kreatif anak-anak
3.     Mempertingkatkan kemahiran sensori motor kanak-kanak
4.     Melatih kanak-kanak menghubungkan kemahiran sosial dan kognitif menerusi aktiviti play doh bersama rakan-rakan seusia ataupun ditemani oleh orang dewasa/ yang lebih tua dari mereka.
5.     Menerokai perkara baru yang berlaku di sekeliling mereka dan membentuk keyakinan diri dan pemikiran yang lebih 

6.sebagai hadiah besday anak dara yg sulong 6 tahun pada 25.11.2016 ni


Bagaimana mahu memastikan anak kita bermain playdoh dengan selamat.

1.     Pemilihan Play doh yang selamat, tiada bahan terlarang yang memudaratkan kesihatan
2.     Pemantauan oleh orang dewasa agar tidak dimakan atau dimasukkan ke dalam mulut ketika bermain
3.     Menyediakan play doh sendiri mengikut resepi yang lebih selamat, jimat dan bebas bahan kimia yang beracun.
4.     Perlu mengutamakan konsep kebersihan iaitu membersihkan tangan setelah habis bermain supaya kebersihan terjaga.
5.     Memastikan penggunaan peralatan untuk membentuk play doh itu adalah bersih dan selamat.
6.     Ibu bapa perlu memberi ruang kepada anak mereka dalam meluahkan idea dengan rasa yang selesa tanpa rasa yang takut dan teragak-agak meluahkannya. Hal ini penting agar anak anda boleh fokus dalam menerokai dunia ini tanpa gangguan tetapi panduan dari ibu bapa. Justeru, play doh adalah antara jenis aktiviti yang boleh dilakukan bersama ibu bapa dan anak-anak.
7.     Ibu bapa perlu mewujudkan persekitaran yang membantu daya kreativiti dalam diri anak mereka.

Semasa anak bermain playdoh apa yang mereka pelajari.

1.     Mempertingkatkan kemahiran sensori motor dan imaginasi mereka.
2.     Menghubungkan sel-sel otak iaitu mengaktifkan otak kanan dan kiri apabila melibatkan proses kognitif, emotif dan tingkah laku.
3.     Mereka juga akan membentuk nilai-nilai seperti berdikari, ketabahan, dan mungkin mempunyai kelebihan mewujudkan suasana yang ceria dalam interaksi.
4.     Berinteraksi dengan rakan-rakan ataupun ibu bapa bagi meluahkan emosi mereka menerusi aktiviti bersama.
5.     Meningkatkan kemahiran berfikir, menaakul dan fokus dalam tingkah laku menerusi kaedah bermain.
                    

 Seawal umur berapa ibu bapa boleh dedahkan permainan playdoh ini pada anak2?

Sebaiknya 3 tahun dan ke atas di mana anak-anak telah mula bijak untuk berimaginasi, menerima arahan, bermain dan berkebolehan dalam menggunakan kemahiran sensori motor. Kanak-kanak yang lahir mempunyai kecenderungan untuk menjadi seorang yang kreatif. Walaupun kreativiti seseorang itu tidak boleh diajar secara langsung, tetapi ibu bapa perlu memainkan peranan dalam membantu membina daya kreativiti anak mereka.


3. Follow facebook Hasbro dan blog ini.

4. Kalau boleh masukkan www.azlindaalin.com di bloglists pilihan anda supaya mudah dapat tahu pengumuman pemenang Giveaway Play-Doh x Azlinda Alin pada bila-bila masa.

5. Dah siap semua, jangan lupa tinggalkan blog URL anda di ruangan komen.



Keputusan Giveaway Play-Doh x Azlinda Alin


Giveaway Play-Doh x Azlinda Alin adalah  kolabrasi Azlinda Alin bersama pihak Hasbro Malaysia




Segala keputusan pemenang akan di pilih secara rawak.





" height="435" width="640" />






Bagikan :
+
Previous
Next Post »
3 Komentar untuk "Giveaway Play-Doh x Azlinda Alin."

wahhh.. good luck ye akak.. kat umah husna dah xdak budak kecik jdnya tak brapa minat dah semua dgn playdoh ni..😁

boleh ja kalau nak buat hadiah utk anak2 buah

Terima kasih sudi sertai. Good luck..:)

,")..Terima Kasih kerana sudi utk memberi sepatah dua kata dekat ana yer...
Terbuka renda tertanggal butang,
Kebaya AcIk Ana butang selari;
Jika tiada aral melintang,
Sila LA Lagi DATANG kemari.('',

 
Template By Kunci Dunia
Back To Top