Powered by Blogger.
Kurun Najwa728 x 90

GIVEAWAY SEPANJANG TAHUN

GIVEAWAY SEPANJANG TAHUN
Jom Join Macam-macam hadiah di tawarkan

Like N Share

Koleksi Mermaid Di Ilham By SofeaRose

Alhamdulillah di beri kesempatan untuk menulis lagi semoga kita dapat berpuasa untuk tahun ni insya allah...semoga kesihatan kita baik-baik belaka..tahun ni 3 kali raya lah nohhh muahahhahaaa..

Puteri cantik berbaju biru,
jalan pulang ke kota raya,
SofeaRose butik tudung dan baju baru,
Gaya tersendiri untuk koleksi raya.



Koleksi  Mermaid  Dari SofeaRose sweet sangat warna-warnanya sangat lembut..ia di ilhamkan dari sebuah cerita yang berkisarkan seorang puteri duyung yang mana tugunya terdapat di salah sebuah pulau di daerah thailand..nama yang begitu gah di kaitkan pulak dengan PENYU yang mana semakin tahun ia semakin berkurangan atau pupus..hasilnya terjadilah koloborasi antara pihak Sofearose dengan SEATRU (Unit Penyelidikan Penyu Universiti Malaysia Terengganu).


KEMPEN antara mereka adalah  untuk memulih dan memelihara penyu. SEATRU bermula pada tahun 1984 apabila penyelidikan Penyu Belimbing di Rantau Abang dimulakan. kata mereka “Jika kami tidak melakukan sesuatu untuk memelihara penyu, pada masa hadapan kita hanya dapat melihat penyu hanya di muzium-muzium..Secara purata, hanya 1 dari 5000 anak penyu akan hidup sehingga ke peringkat dewasa kerana ancaman dari pencemaran laut, pemburu penyu, haiwan pemangsa, dan lain-lain. Memasuki tahun keempat di dalam industry, SofeaRose mengambil inisiatif dengan menghasilkan koleksi pakaian bertemakan Puteri Duyung (Mermaid) bagi mengumpul dana program ‘SEATRU – Adopt a Turtle’. Dengan mengambil penyu sebagai anak angkat, wang akan digunakan untuk prosess pemuliharaan penyu seperti memantau pergerakan penyu, melindungi habitat, membeli peralatan veterinary dan sebagainya..suci bersih sungguh niat si pemilik SofeRose ni kan,bukan mudah untuk kita merialisasikannya..jom lah sama-sama kita menyokong peranan mereka ni sambil membeli sambil kita derma..macam tu lah rasanya..



SofeaRose telah menghasilkan pelbagai jenis tudung yang cantik memikat hati pelanggannya antara koleksi tersebut ialah :





Ini adalah koleksi THALIA MERMAID I CHARMING SERIES  yang terdapat 6 pilihan warna memikat hati you all semua..boleh lah memilih yang mana berkenan di hati untuk di jadikan koleksi peribadi atau di hadiahkan untuk seseorang yang dikasihi dan di sayangi

Harganya sangat  ok la untuk dimiliki iaitu RM 75.00 sahaja

terdapat 2 jenis iaitu SQUARE SCARF DAN LONG SHAW

Selain koleksi di atas terdapat pelbagai koleksi tudung serta pakaian Ready To Wear (RTW) dan juga koleksi Raya tahun 2018 yang diinspirasikan oleh kecantikan Mermaid! 

Koleksi-koleksi tersebut adalah :


Salah satu dari koleksi tudung SofeaRose adalah Diona, ianya diperbuat daripada Satin Matte berteknologi tinggi. Tudung bercetak ini boleh didapati dari RM79 dan dilengkapi dengan charm dan kotak yang dibuat khas bagi koleksi ini. Mencuba sesuatu yang luarbiasa, SofeaRose  merakamkan video seorang Puteri Duyung memakai tudung Diona berenang di dalam air: 
No automatic alt text available.


STARFISH COLLECTION


Kalau u all rasa nak tengok banyak lagi koleksi yang di ilhamkan oleh pihak SofeaRose boleh la melawati website mereka ya
Pembelian boleh dilakukan melalui tiga cara iaitu dengan menghubungi Penasihat Imej di 019 – 635 0313 (Teha) atau kunjungi butik SofeaRose di Bangi Sentral dan juga menerusi laman sesawang di www.sofearose.com.  


Dengan setiap pembelian RM100 keatas, pelanggan SofeaRose secara langsung akan didaftarkan sebagai Ahli SofeaRose dengan PERCUMA seumur hidup dan mendapat potongan 20% untuk setiap koleksi SofeaRose.




Media enquiries  
                            

For more details, please contact Mior at 012-2900 521 OR Syafiqa at 013-236 1690.



SofeaRose
Wisma Qzara,
Jalan Nelayan 19/B,
Seksyen 19, Shah Alam,
40300, Selangor

Website : www.sofearose.com




23 comments:

  1. Memang suka sangat dengan material shawl sofearose ni senang nak bentuk warna pun sweet je.rasa nak kumpul semua

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha jom kita buat koleksi blouse dia pun lawa2

      Delete
  2. Memang cantik cantik koleksi dia. Kena pulak yang pakai tu cantik, lagi lah nampak menawannya kan. Tapi kalau I yg pakai, lg bertambah cantik la kan. hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. terserlah keayuan adik atikah hihiii

      Delete
  3. Cantik lah shawl SofeaRose ni. Bella ada beberapa shawl SofeaRose juga dan suka sangat material shawl ni. Bidang pun besar. Lagi satu, warna shawl SofeaRose pun kebanyakannya lembut2, sesuai untuk diperagakan dengan baju2 Bella.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesesuaian warna yg digunanya masuk dengan pelbagai warna..ana suka

      Delete
  4. memang cantik la shawl2 sofearose ni..lembut je kaler ngan kaler pastel..bestnya kalau dapat satu kan..boleh pakai masa raya nanti

    ReplyDelete
  5. menarik design dia..warna pun nampak soft je..material mesti yg terbaik ni kan..nak tanya wife kot kot dia berkenan..

    ReplyDelete
  6. color pastel dari tudung ni memang sangat cantik dan lembut la.. sesuai la dgn citarasa gegadis melayu terkahir kan... skang mmg byk keluar patern pastel mcm ni la.. tergoda!

    ReplyDelete
  7. Cantik nya shalw SofeaRose ni. Suka dengan warna warna shawl tu.

    Hari tu nampak outlet dia nak buka di Melawati Mall. Boleh lah terjah beli utk raya.

    ReplyDelete
  8. wuyoooh orag perempuan kalau bab berfesyen kemain lagi haaa! bolehlah sesiap nak beli tu beli sekarang kan?

    ReplyDelete
  9. rm75 adalah harga standard skang ni. Tgk la material nyer kan, satin yg lembut. Bangi sentral, boleh kot aida menjengah minggu depan. Final week utk shopping raya, in shaa Allah. Aida x pandai pakai shawl mcm kebiasaan. Aida pakai shawl mcm pakai bawal. Peminat tegar bawal la katakan.
    Aida suka dgn tag SR tu. Nice.

    ReplyDelete
  10. Ada terbaca jugak pasal projek CSR jenama tudung ni. Memang rare dan wajar dipuji sebab jarang sangat jenama tudung dengan projek alam sekitar macam ni. Hopefully ramai lagi akan lebih kreatif macam sofearose ni.

    Tudung-tudungnya pun nampak cantik dan bergaya. Memang kena rekomen pada mak dan kakak ni!

    Btw, saya dah follow blog ni. Jemputlah ke www.hasifhamsyari.com ya! ;)

    ReplyDelete
  11. Memang cantik sangat koleksi dari SofeaRose ni. Bolehlah rembat barang satu dua..hehehe.
    Color dia nampk sweet sangat. Kalau pakai sure sweet gitu..heheeh

    ReplyDelete
  12. Sesuai lah sekarang ni musim perayaan kalau nak beli untuk tersayang hadiahkan sangat bagus sebab tengok koleksi tudung mereka juga cantik dan lembut serta menutup aurat.

    ReplyDelete
  13. oh ada tema ye tudung ni, berkaitan dengan laut. cantik warna tudung SofeaRose tu, lembut je warna pastelnya. mesti best pakai ni

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  14. Cantik sangat looking at the collection. Colours are so sweet. And the matching memang ngam sgt. Must drop by to get some. Turtle power!

    ReplyDelete
  15. I am actually loving the designs. Really soft and fantasy-like. Befitting of the image of a mermaid. Also it does have a Japanese feel to it. Extra likes for that!

    ReplyDelete
  16. Packaging dia pun lawa lah. Suka sangat tengok koleksi Sofea Rose ni. Jatuh hati dengan warna yang lembut dan pastel tu. Material pun berkualiti.

    ReplyDelete
  17. Lawa2 semuanya. One of my officemate memang berhantu sikit dengan mermaid. Nanti nak suggest kat dia la. Cantik kot, sesuai la dengan dia

    ReplyDelete
  18. Wah cantiknya. Teringin ika nk satu buat koleksi raya. Sure kebabom raya ni.

    ReplyDelete
  19. Perghh harga shawl mahal jgk ye..ye la x la nak compare dgn duck but sometimes harga shawl yg terlalu mahal ni buat kita terpikir 2x..balik invest on essential oil..

    ReplyDelete

,")..Terima Kasih kerana sudi utk memberi sepatah dua kata dekat ana yer...
Terbuka renda tertanggal butang,
Kebaya AcIk Ana butang selari;
Jika tiada aral melintang,
Sila LA Lagi DATANG kemari.('',