Powered by Blogger.
Kurun Najwa728 x 90

Cantikan Dalaman Diri Dengan Women Secret Herb Kitsui

Cantikan Dalaman Diri Dengan Women Secret Herbs Kitsui  wanita seperti ana yang sudah beranak pinak ni memerlukan minuman sampingan sebagai peneman diri untuk penjagaan kesihatan dan ingin nampak awet muda gitu muahahaah walaupun setiap tahun angka umur semakin meningkat tapi sejak mengamalkan minuman ni ana semakin nampak seperti seawal usia 20 ann gitu..Rasa-rasa ana wanita sekarang kurang mengamalkan herba yang original seperti akar-akar kayu yang mana atok nenek kita selalu mengamalkannya.

Amalan memakan ulam-ulaman segar oleh masyarakat kampung, menjadikan mereka hidup sihat sepanjang hayat. 

tapi kita sekarang ni  tak perlu risau kerana pelbagai inovasi telah di temui antaranya adalah minuman botanic dari kitsui iaitu Women Secret Herbs ni.yang mana ia telah diperbuat dari herba-herba terpilih antaranya adalah :-

1.daun pandan
2.kacip fatimah
3.manjakani
4.sireh
5.kolegen

Setiap herba ni mempunyai khasiatnya tersendiri antaranya adalah

Daun pandan

Nama Vernakular : Pandan, Screwpine Leaves

Nama Botani : Pandanus amaryllifolious

Khasiat Daun Pandan

Kacip Fatimah
pokok kacip fatimah
Kacip Fatimah atau Labisa Pumila adalah tumbuhan herba yang tumbuh di hutan. Ia juga dikenali dengan pelbagai nama lain seperti Selusoh Fatimah, rumput Siti Fatimah dan akar Fatimah.
Secara tradisionalnya, Kacip Fatimah digunakan untuk keadaan kesihatan wanita seperti masalah sistem pembiakan (reproduktif), masalah seksual, tekanan dan sembelit. Di pasaran, ia biasanya diproses ke dalam pelbagai bentuk seperti minuman, kapsul dan serbuk. 
Khasiat Kacip fatimah

khasiat Kacip Fatimah yang mana mempunyai pelbagai nama dan khasiat seperti Menguatkan dan menyembuhkan faraj, Melegakan otot faraj,Mengimbangi hormon, Meningkatkan sistem imun,Merendahkan kolesterol,Kemurungan/Depresi Melindungi kulit dan rambut.

Manjakani
manjakani
Nama Tempatan : Pokok Manjakani (mempening)
Nama Saintifik  :  Quercus infectoria Oliv
Nama Lain  ;  Alleppo oak, downy oak, gal oak, manjaan, majakan, jenuri, kani, cympsgailae tinctoria semen (nama farmasuetikal), maju/majuphul (nama ayurveda)
Famili  :  Fagaceae/cupulifera

Khasiat Manjakani
Awet Muda – Antioksida melambatkan proses penuaan sel.
Pencegahan Kencing Manis – Asid galik mengatasi kencing manis dan lelah.
Pencegahan barah payudara dan rahim – Antioksida manjakani mampu mencegah barah buah dada dan barah rahim.
Pencegahan bau yang tidak diingini – Manjakani dikatakan bersifat astringen, berupaya membasmi bakteria dan kuman yang mencetuskan bau kurang enak pada faraj.
Memulih otot dalaman faraj – Tannin pada manjakani khabarnya mampu menegangkan semula otot-otot dalam faraj dan sekali gus merapatkan bahagian yang longgar atau kendur.
Mengawal lendir dan lelehan faraj – Astringen berupaya menyerap lendir dan lelehan faraj.
Mengecutkan tisu-tisu – Astringen dikatakan berupaya mengecutkan semula tisu-tisu di dalam faraj terutamanya selepas bersalin.

Menegangkan dan mencantikkan kulit
 – Astringen dalam manjakani boleh mencantikkan kulit dan mencegah jerawat.
Sireh
sirih
Nama Tempatan : Sirih
Nama Saintifik : Piper Betle L.
Nama Lain : Sirih Jawa, Betel Leaf
Family : Piperaceae
Khasiat Sireh
Sireh terbukti secara saintifik mengandungi minyak sari (kadinen, kavikol, sineol, eugenol, karvakol) ini digunakan untuk mengubati keputihan, nafas @ badan berbau, batuk, radang selaput lendir mata, trauchoma, jantung berdebar-debar, kemurungan, demam selepas bersalin, air susu terlampau banyak dan sariawan.
Minyak atsiri dari daun sireh mengandung minyak terbang (betIephenol), seskuiterpen, pati, diatase, gula dan zat samak dan chavicol yang memiliki daya mematikan kuman, antioksida, antifungus dan anti kulat.


                                                                             Kolagen
khasiat kolagen
Seiring bertambahnya usia, tekstur kulit kita akan semakin kendur. Hal ini sangat cepat kerana kolagen yang ada dalam tubuh kita semakin berkurang setiap tahunnya.
Para ilmuan telah membuktikan bahwa pada saat usia 25 tahun, kulit kita akan mulai kehilangan kolagen 1.5% setiap tahun. Dan kita akan kehilangan 50% kolagen (dari usia 25tahun) pada usia 60 tahun. ertinya, serawal  umur 25 tahun tersebutlah keluhan-keluhan pada kulit akan timbul seperti keriput, kulit kering, tidak kenyal dan sebagainya.
Kolagen adalah sejenis protein yang terdiri dari asam amino-, yang terbentuk dari karbon, oksigen dan hidrogen. Kolagen mengandung asam amino tertentu seperti Glycine, Proline, hydroxyproline dan Arginine. Kolagen menghubungkan atau mendukung jaringan tubuh manusia seperti kulit, tulang, tendon, otot, tulang rawan, bahkan pada rambut dan kuku. Sekitar 33% protein dalam tubuh manusia terdiri dari kolagen, dan sekitar 75% kulit kita terbentuk dari kolagen.
Minuman Kesihatan Women Secret Herbs ini telah mendapat sambutan hangat di pasaran sekarang kerana produk ini 
*membantu dan mengurangkan masalah keputihan dan menghilangkan bau yang tidak menyenangkan,
*ia dapat membetulkan kitaran haid dan menghilangkan sakit senggugut,
*memberi tenaga dan mengurangkan sakit kepala,
*membantu mengatasi masalah kekeringan,serta 
*membantu meningkatkan sistem pertahanan dan sistem imunisasi dalam badan setiap wanita yang mengamalkannya.

ini kerana herba-herba yang terdapat di dalam penghasilan minuman ini sudah cukup membuatkan minuman ini memberi kita sihat di dalam cantik di luar gitu.Wanita yang berusia 18 tahun ke atas sesuai sangat untuk mengamalkan minum Women Secret Herbs Kitsui supaya dalaman anda semua sihat selalu.

CARA PENGGUNAANNYA: 
Campurkan 1 paket daripada Women Secret dengan 150ml air suam. Goncang atau kacau sehingga larut dan minum serta merta. Amalkan minum air masak yang secukupnya untuk kesan yang terbaik. Boleh minum waktu pagi, sebelum sarapan atau sebelum tidur.
Saiz pembungkusan 15g x 15 paket.
1 paket setiap hari. 

Sekiranya anda ingin mendapatkan produk Women Secret Herbs Kitsui ini 
bolehlah melayari website mereka di
Instagram : @kitsuimalaysia
Facebook : Kitsui My
serta boleh juga membeli secara offline di WATSON dan GUARDIAN



21 comments:

  1. kecantikan dalaman bg wanita mmg perlu dijaga..tp kena tgk juga kesesuaian bdn ..kdg2 certain product tk sesuai nk2 bg ibu yg menyusu bdn..tq share psl minuman kesihatan produk Women Secret Herbs Kitsui

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu setuju ikut kesesuaian badan setiap org..

      Delete
  2. Wanita memang harus jaga dalaman. Nak awet muda memang kena amalkan yang terbaik sejak awal muda lagi. Bagus laaa women secret Kitsui ni, banyak manfaatnya. Nsnti nak try usha laaa kat Watson's

    ReplyDelete
  3. Wanita abad ni terdedah dengan pelbagai jenis penyakit berbahaya especially cancer..so kena ambil inisiatif untuk teruskan pengambilan supplement..dari sekarang kena jaga..nampak menarik Kitsui tu la

    ReplyDelete
  4. Owh kitsui , pernah baca kawan2 cakap best minum ni , bila masuk drugstore berani sikit nak cuba hehe

    ReplyDelete
  5. Nampak menarik produk ni. Buah manjakani tu banyak bagi manfaat dan bagi saya sesuai untuk wanita. Wanita melahirkan anak so nak maintain badan kuat rasanya bagus consume produk ni. Boleh la suggest kt kakak ni. Thanks share kak

    ReplyDelete
  6. Banyak juga dgr good review tentang kitsui ni. Nak consume pun senang. Bancuh je ready utk diminum.

    ReplyDelete
  7. Wah Kitsui pun dah ada produk untuk kecantikan dalaman wanita. Tak boleh makan jamu boleh kot cuba yang ni, apa pun setiap supplemen yang kita amalkan kena minuma air kosong yang cukup. Nak cantik, tapi kesihatan pun perlu dijaga juga kan

    ReplyDelete
  8. Yup kita perempuan jangan cantik luaran je tapi dalaman tak jaga. Kalau dalaman di jaga sure akan terselah ke luar. So mana2 wanita yg nak nampak cantik diluar tu kena le amalkan produk yg sesuai untuk diri sendiri

    ReplyDelete
  9. baru tahu daun pandan banyak khasiatnya untuk wanita. selama nie guna daun padan utk nasi elmak n utk buat air sirap je. tak tahu pulak khasiat nya. okay lepas nie akan lebih menghargai daun pandan dkt blkg rumah tu

    ReplyDelete
  10. Oo kitsui ni supplement berasaskan herbal ke? Emi selalu gak tengok org duk post pasal kitsui. Tp diri sendiri belum pernah cuba.

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  16. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  20. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

,")..Terima Kasih kerana sudi utk memberi sepatah dua kata dekat ana yer...
Terbuka renda tertanggal butang,
Kebaya AcIk Ana butang selari;
Jika tiada aral melintang,
Sila LA Lagi DATANG kemari.('',