IbU AinUl,ALiF &Aisy

Parenting,Lifestye,Review,Contest & Giveaway EMAIL:adna2029@gmail.com

Latest Post
Loading...
Copy Close

Bismillahirrahmanirrahim / بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم‬ ...

permainan budak dulu vs budak sekarang...

adehh nk kongsi bersama2 lah..apa yg budak dulu buat n budak sekarang tahu..muhahaaaa..


BUDAK DULU (zaman ana...zaman 90 an )

dari segi PERMAINAN

 


Main baling selipar
Main nyorok2 (hide and seek)
Main congkak
 
Main guli
Main ceper (aku champion main ni)
Main tiang (time sekolah dulu)
Main titik-titik
Main getah atau zero point
Main lubang tikus
Main gasing
Tarik upih (sapa2 duduk kampung tau lah permainan ni)
Aku suka kartun ni
Kartun ni famous dulu kat tv
Keluang Man
 

Galah panjang

Orang Penang panggil permainan ini main ' toi'. Negeri korang pula panggil apa.

senapang papan
 
main caplom
 
BUDAK SEKARANG (Zaman Melenium 20 an)
 
Budak zaman sekarang dah moden, semua game yang dorang main ada dalam gadget. So, relax jelah.. tapi tak rare. Haha
Ipad. Semua ada dalam tu.

Playstation Portable
Up lagi, yang ni lagi best bagi aku. Aku ada PS1 dan PS2 jek tapi dah jahanam
Lepak kat Cyber cafe pon jadi. :p
Upin Ipin bebudak suka laa

Pun layan....
Bagikan :
+
Previous
Next Post »
2 Komentar untuk "permainan budak dulu vs budak sekarang..."

wahhh sangat mengimbau zaman kecik2 dulu.. meriahkan dulu2.. main sampai tak ingat nak balik..haha

yup betui adeh sapai mak mai turut la..tp sedih budak sekarang xpandai takut permainan ni pupus mcm tu ja..

,")..Terima Kasih kerana sudi utk memberi sepatah dua kata dekat ana yer...
Terbuka renda tertanggal butang,
Kebaya AcIk Ana butang selari;
Jika tiada aral melintang,
Sila LA Lagi DATANG kemari.('',

 
Template By Kunci Dunia
Back To Top