IbU AinUl,ALiF &Aisy

Parenting,Lifestye,Review,Contest & Giveaway EMAIL:adna2029@gmail.com

Latest Post
Loading...
Copy Close

Bismillahirrahmanirrahim / بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم‬ ...

Iphone 6 dan Iphone 6 plus..terkini keluaran apple

Iphone 5s pun tak merasa lagi keluar pulak keluaran terbaru..huhuuu tak mampu ler nak beli i mampu tengok jer huhuuuu :)

IPhone 6 dan iPhone 6 Plus akan melancarkan pada 19 September di A.S., U.K., Australia, Kanada, Perancis, Jerman, Hong Kong, Jepun, Puerto Rico , dan Singapura. Apple akan mengambil menunggu pra perintah-perintah kerana alat mula pada 8 am waktu tempatan pada hari Jumaat, 12 September.

Tempahan dalam talian lazimnya mula pada tengah malam Time Pasifik di hari sama, tetapi waktu itu belum lagi rasminya mengumumkan. Jualan dalam talian berlaku kedua-dua di kedai dalam talian Apple serta kedai-kedai pembawa yang masing-masing, seperti Verizon and AT&T.. Bila anda pra pesan menunggu atau dalam talian, iPhone anda akan dihantar di hari pelancaran. 


IPhone 6 Apple boleh didapati dalam 16, 64 , dan 128 GB keupayaan, diletak harga pada $199, $299 , dan $399, masing-masing, dengan satu kontrak dua tahun. IPhone 6 Plus boleh didapati dalam 16, 64 , dan 128 GB keupayaan dan akan diletakkan harga $100 lebih tinggi pada $299, $399 , dan $499, masing-masing. Kedua-dua iPhone 6 dan 6 Plus boleh didapati di Space Gray, Gold , dan Silver. 

 Memberi Kesan

Berikutan pengenalan iPhone 6 Apple dan peranti sesuai dipakainya, anggota akhbar dijemput untuk pergi amali dengan rekaan terbaru, membiarkan kami mendapat satu gaya lebih awal di iPhone ditapis lebih besar.

Ulasan sebahagian besarnya positif, dengan beberapa orang menunjukkan ke arah paparan peranti. Menurut Jared Nelson dari TouchArcade, Retina Display HD melindungi pandangan "benar-benar mustahil" secara peribadi. Engadget menyatakan bahawa walaupun perbezaan resolusi antara iPhone 6 and iPhone 6 Plus, dua mempamerkan dilihat hampir serupa. 
 gizmodoiphonehand

 Verge kata iPhone 6 4.7 inci "kelihatan hebat" dan rasa ingin satu "hibrid iPhone dan iPod touch." Ulasan berbilang mengatakan walaupun iPhone lebih besar besar, ia lebih mudah mengadakan daripada yang dijangkakan disebabkan oleh tepi bulatnya. 

gizmodoshrunk 
 Apple juga akan mengedarkan alat-alat kajian semula kepada banyak tempat tempat, yang bermaksud kami akan mendapat beberapa pendapat mendalam iPhone 6 di minggu-minggu akan datang, mungkin hanya mendahului pembebasan 19 September. 

 Dalam Lebih Terperinci
Reka bentuk

iphone6design
Diukur dalam pada 4.7 dan 5.5 inci, iPhone 6 dan iPhone 6 Plus iPhone sebelumnya kerdil model, tetapi pada masa yang sama , dua telefon ialah yang paling nipis oleh Apple lagi, diukur dalam pada 6.9 dan 7.1mm, masing-masing. Untuk kepentingan perbandingan, iPhone 5s ialah 7.6mm tebal.

Menurut Apple, profil lebih kurus telah dibuat kemungkinan oleh syarikat itu "paling nipis mempamerkan lagi," yang mana diperbuat daripada gelas melengkung sedikit direka bentuk untuk mengalir lancar ke dalam badan peranti menekankan "Retina HD" skrin 6 Plus, iPhone 6 and iPhone. 


weightanddimensions 
Kedua-dua peranti termasuk band antena jelas di kandang belakang, bersama-sama dengan kanta belakang menonjol. Butang kelantangan adalah pil berbentuk, seperti butang pada Udara iPad, dan butang kuasa telah berpindah ke sebelah kanan peranti.

IPhone 6 langkah-langkah di 5.44 inci panjang dan 2.64 inci lebar, dan berat 4.55 auns. IPhone 6 langkah-langkah di 6.22 inci panjang dan lebar 3.06 seberat 6.07 auns. Sebagai perbandingan, 5S iPhone adalah 4.87 inci panjang, 2.31 ​​inci lebar, dan ia mempunyai berat 3.95 auns.

 insideretinahddisplay

 Retina Display HD

6 iPhone khabar angin sebahagian besarnya mencadangkan Apple akan menggunakan penutup paparan nilam dalam peranti, tetapi yang ternyata palsu. Sebaliknya, 6 iPhone dan iPhone 6 Plus menggunakan "ion-diperkukuhkan" kaca dengan polarizer yang lebih baik (untuk tontonan luar lebih baik), gambar sejajar IPS paparan kristal cecair, dan lapisan oleophobic cap jari tahan.


reachability2
  
IPhone 6 mempunyai paparan 4.7 inci dengan "2x" resolusi 1334 x 740 (326 ppi) manakala iPhone 6 Plus mempunyai 5.5-inci "3x" resolusi 1920 x 1080 (401 ppi). Kedua-dua telefon dikatakan menawarkan kontras tinggi, kecerahan yang lebih baik, dan imbangan putih yang lebih baik.

Apple telah melaksanakan beberapa "Reachability" ciri-ciri untuk meningkatkan pengalaman tontonan yang pada peranti yang lebih besar, termasuk Display Zoom dan paparan lanskap (iPhone 6 Plus sahaja). Display Zoom membolehkan pengguna zum masuk untuk mendapatkan pandangan yang lebih dekat aplikasi mereka, manakala zoom standard memaparkan kandungan yang lebih pada skrin.

Paparan lanskap pada iPhone 6 Plus direka untuk membuat sebahagian besar skrin 5.5 inci dan untuk membantu pengguna menjadi lebih produktif. Apabila dalam mod landskap, alat akan memaparkan aplikasi seperti Mail, Kalendar, dan Stok dalam pandangan yang lebih luas sama dengan cara mereka dipaparkan pada iPad.


iphone6battery 

Hayat Bateri

IPhone 6 dan iPhone 6 Plus kedua-duanya menawarkan hayat bateri yang lebih baik, tetapi kerana saiz yang lebih besar daripada iPhone 6 Selain itu, ia mampu menampung bateri yang lebih besar. Walaupun kapasiti kedua-dua bateri tidak diketahui, khabar angin sebelum ini menunjuk ke arah 1,810 mAh kapasiti untuk 6 iPhone dan kapasiti 2,915 mAh untuk iPhone 6 Plus.

Kerana ia mempunyai bateri yang lebih besar, iPhone 6 Plus mempunyai hayat bateri yang lebih lama daripada masa bercakap 3G iPhone 6 yang lebih kecil untuk iPhone 6 Plus adalah pada 24 jam, berbanding hanya 14 jam dalam iPhone 6, sebagai contoh, manakala HD main balik video adalah pada 14 jam untuk iPhone 6 Plus dan 11 jam untuk iPhone 6.

iphone6battery
 cameraimprovementsCip A8 dan M8 Motion kopemproses

Kedua-dua 6 iPhone dan iPhone 6 Plus mempunyai baru 64-bit pemproses A8 dibina di atas satu proses 20-nanometer maju. Bukan sahaja cip kecil daripada A7 dalam 5S iPhone, ia juga dapat memberikan prestasi CPU 25 peratus lebih cepat pada masa yang 50 peratus lebih cekap tenaga.

A8 mengambil kesempatan penuh Metal, teknologi permainan Apple yang membolehkan pemaju mencipta permainan gaya konsol pada iPhone. Menurut Apple, Metal direka untuk membiarkan GPU dan CPU yang bekerja bersama-sama untuk menyediakan grafik terperinci dan kesan visual yang kompleks, yang bermaksud permainan pada iPhone 6 dan 6 Plus akan menjadi lebih baik berbanding sebelum ini.

Di samping A8, terdapat juga yang kopemproses M8 gerakan baru, yang merupakan pengganti kepada gerakan kopemproses M7 diperkenalkan dalam 5S iPhone. M8 langkah data daripada pecutan, kompas dan giroskop, bersama-sama dengan barometer, yang baru untuk iPhone 6.

Dengan penambahan barometer, gerakan M8 kopemproses boleh mengukur ketinggian di samping langkah-langkah yang diambil dan jarak perjalanan.
Penambahbaikan Camera

IPhone 6 dan 6 Plus terus sukan satu f 8 megapiksel / 2.2 kamera belakang, tetapi penambahan beberapa ciri-ciri baru akan menghasilkan kualiti gambar yang jauh lebih baik. Meneruskan untuk menawarkan keupayaan kamera yang lebih baik sentiasa menjadi keutamaan untuk Apple, dengan syarikat itu walaupun memilih untuk termasuk reka bentuk kanta yang menonjol untuk mengelakkan daripada membuat pengorbanan kualiti imej demi reka bentuk nipis iPhone 6 dan 6 Plus.

Ciri-ciri baru utama yang pertama, "Fokus Pixel," direka untuk mempercepatkan autofocusing dengan menyediakan sensor dengan lebih banyak maklumat mengenai imej, manakala yang lebih baik penstabilan imej automatik akan membayar pampasan untuk jumlah sedikit gerakan kabur dan kegoyahan tangan.
 Kedua-dua telefon juga telah meningkat keupayaan pengesanan muka dan lebih kawalan ke atas pendedahan dan ciri Panorama yang kini menyokong resolusi tinggi gambar panorama sehingga 43 megapixel.

Pilihan video telah bertambah baik pada kedua-dua peranti, dan ia kini mungkin untuk merakam video HD 1080p pada 60fps. Terdapat juga mod 240fps baru slo-mo, dan video masa berlalu, yang diperkenalkan dengan iOS 8.

IPhone 6 Plus mempunyai satu kelebihan sedikit apabila ia datang kepada kamera, bagaimanapun, kerana ia mengambil kesempatan daripada gerakan M8 kopemproses untuk menawarkan penstabilan imej optik. Penstabilan imej optik lebih baik mengkompensasi goncang tangan dan pergerakan sedikit dalam cahaya rendah daripada standard teknik penstabilan imej automatik. Oleh itu, kemungkinan iPhone 6 Plus akan dapat menghasilkan nilai yang tinggi gambar cahaya rendah daripada iPhone 6.

Bersama-sama dengan peningkatan kamera belakang, iPhone 6 dan iPhone 6 Plus telah bertambah baik hadapan menghadap kamera HD FaceTime dengan sensor baru dan f / 2.2 aperture. Dengan peningkatan ini, Apple mengatakan kamera hadapan menghadap dapat menawan 81 peratus lebih ringan, mengakibatkan lebih baik gambar cahaya rendah. Terdapat juga mod pecah baru untuk kamera hadapan menghadap, yang akan membolehkan pengguna mengambil mod pecah selfies buat kali pertama.
Penambahbaikan Kesambungan

Apple iPhone 6 dan iPhone 6 Plus menawarkan kedua-dua lebih cepat LTE dengan sokongan untuk rangkaian LTE Advanced, mencapai kelajuan sehingga 150 Mbps, dan mereka menawarkan 20 band LTE untuk penyambungan yang lebih baik apabila perjalanan.

Peranti juga termasuk sokongan untuk Suara melalui LTE (volte) yang membolehkan pengguna membuat panggilan telefon yang berkualiti tinggi lebih LTE. Volte juga akan membolehkan pengguna pada rangkaian CDMA seperti Verizon untuk menggunakan suara dan data secara serentak untuk kali pertama. Volte memerlukan sokongan dari kedua-dua Apple dan syarikat penerbangan, dan beberapa syarikat penerbangan telah berikrar untuk melancarkan sokongan untuk perkhidmatan ini.

Selain peningkatan selular, 6 iPhone dan 6 Plus adalah pertama IOS peranti Apple untuk menawarkan sokongan untuk 802.11ac Wi-Fi. 802.11ac Wi-Fi mampu menawarkan kelajuan sambungan yang sehingga 3 kali lebih cepat daripada rangkaian 802.11n sedia ada.

Akhirnya, 6 iPhone menyokong panggilan melalui Wi-Fi, yang boleh menyebabkan panggilan yang berkualiti tinggi, terutamanya dalam situasi di mana sambungan sel adalah rendah. Memanggil lebih Wi-Fi adalah satu lagi ciri yang memerlukan sokongan pembawa, tetapi sekali lagi, beberapa syarikat penerbangan, seperti T-Mobile, telah menyatakan sokongan.
Ciri-ciri lain

Seperti 5S iPhone, iPhone 6 dan iPhone 6 Plus terus menawarkan ID Touch, berasaskan cap jari sistem keselamatan Apple. Dengan IOS 8, ​​yang kapal-kapal pada iPhone 6/6 Plus, ID Touch akan menjadi lebih kuat, terima kasih kepada pihak ketiga ID Touch integrasi.

 autopayTouch ID juga merupakan sebahagian daripada Apple baru Apple Bayar inisiatif pembayaran mudah alih, seperti yang Near Field Communication (NFC) antena dibina ke dalam setiap iPhone 6 Apple Pay direka untuk membenarkan pengguna untuk membayar untuk pembelian di ribuan kedai-kedai runcit dengan hanya cap jari.
Sistem Operasi

6 iPhone dan iPhone 6 Plus akan kapal dengan iOS 8, ​​sistem operasi mudah alih terbaru Apple. Matlamat utama iOS 8 adalah untuk meningkatkan integrasi antara peranti Apple, kedua-dua mudah alih dan desktop, melalui penggunaan "Kesinambungan."

Dengan Kesinambungan, pengguna boleh lancar peralihan tugas antara iPhone, iPads, Mac, dan Apple Jam Tangan. iOS 8 juga termasuk ciri-ciri seperti pemberitahuan interaktif, widget di Pusat Pemberitahuan, keyboard pihak ketiga, dan yang baru QuickType keyboard ramalan. Maklumat lebih lanjut mengenai iOS 8 boleh didapati di IOS kami 8 Roundup.

Bagikan :
+
Previous
Next Post »
6 Komentar untuk "Iphone 6 dan Iphone 6 plus..terkini keluaran apple"

mcm best je kan iphone 6..hehe
**sy dah jawab liebster award nt baca tau..lalala

What's up colleagues, how is everything, and what
you desire to say regarding this article, in my view its genuinely remarkable designed for me.


my homepage: cheap hosting with cpanel

geram tengok iphone. geram lagi tengok harga. hehehehee

Link exchange is nothing else except it is just placing the
other person's webpage link on your page at appropriate place and other person will also do similar
in favor of you.

my blog post ... buy cheap viagra online

tak terkejar rasenye dengan teknologi smartphone sekarang ni... dgr cite harga iphone 6 nih memang mahal.. huhuhu...

saya ada TAG akk dekat sini ye...

http://dilakazuha.blogspot.com/2014/09/the-versatile-blogger-award.html

,")..Terima Kasih kerana sudi utk memberi sepatah dua kata dekat ana yer...
Terbuka renda tertanggal butang,
Kebaya AcIk Ana butang selari;
Jika tiada aral melintang,
Sila LA Lagi DATANG kemari.('',

 
Template By Kunci Dunia
Back To Top