IbU AinUl,ALiF &Aisy

Parenting,Lifestye,Review,Contest & Giveaway EMAIL:adna2029@gmail.com

Latest Post
Loading...
Copy Close

Bismillahirrahmanirrahim / بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم‬ ...

Segmen The Kufazuke Show: Ini Adalah Aku!".

http://www.kufazuke.com/2014/09/segmen-kufazuke-show-ini-adalah-aku.html klik banner kalau nak join ya

 Jika anda punyai sejuta ringgit, apakah anda akan buat dengan duit tersebut?

 alhamdulillah kalau diberi 1juta..yang penting kena ingat allah swt selalu kena sentiasa bersyukur....
pertama kali..ana akan buah kenduri kesyukuran di masjid di kampung halaman ana
2.ana akan buat simpanan sedikit untuk anak-anak di masa hadapan..
3.ana akan bawa ibu bapa ana menunaikan haji di mekah insyallah
4.sedekah kepada umah anak yatim dan umah kebajikan ibu bapa yang di tinggalkan oleh anak2 mereka.
5.yang selebihnya untuk pembelian barang kehendak yang belum lagi tertunai

- Apakah anda akan buat apabila dalam keadaan stress atau sedih?

pertama kali kalau ada perasaan sedih firts ana akan solat minta pertolongan dari allah swt dengan cara solat dan membaca yasin serta al quran utk tenangkan hati yang resah..sebab dalam berumah tangga mesti akan ada persengketaan.
keduanya,ana akan duk berbual2 dengan anak2 ana untuk menghilangkan kesedihan yang terbuku di hati.
ketiganya ana akan menyibukan diri dalam membuat kerja rumah.
keempat berborang dengan ibunda di kampung selama sejam..muhahhaha..

- Apakah memori paling indah anda ada bersama ibu/bapa/famili anda?


memori paling tak dapat di lupakan adalah memberi cucu yang pertama kali buat ayahanda dan bonda tercinta..ana suka kalau ibu dan ayah ana gembira serious taw bila ada cucu ni sayang diorang lebih sgt2 hari2 tel tanya khabar cucu..itulah memori yg sangat berharga bagi diorang..orang tengok kecil ja pergorbanan ni tapi sangat berharga taw bagi ana..lagi satu memori nak melahirkan anak ha setiap oarng mesti akan merasa saat nak tengok anak pertamakan sangat2 eksaited taw huhuu..
selain dari itu..ana suka bawa mak ana berjalan2 sebab kami sekepala serasi bersama semuanya nak sama muahah maklum la tarikh lahir pun sama juga 29/10/1983 n mak ana 29/10.1953 kan sama warna kegemaran kami juga sama MERAh hihii..Perangai Pun lebih kurang juga DEGIL banyak kikii..nasib la si suami  n ayah ana dapat orang seperti kami kena bnyk bERSABAR Lebih sebab kami ni tak mau mengalah muhahhaha...:)
Bagikan :
+
Previous
Next Post »
4 Komentar untuk "Segmen The Kufazuke Show: Ini Adalah Aku!"."

Thanks sebab join... saya da baca dah.. indah penulisan ini... :)

wahh sweetlah besday sama. ><… aina pjm banyak sekepala dengan mak aina. hehe.

singgah dari segmen yang sama

http://eurukaseven.blogspot.com/2014/10/segmen-kufazuke-show-ini-adalah-aku.html

,")..Terima Kasih kerana sudi utk memberi sepatah dua kata dekat ana yer...
Terbuka renda tertanggal butang,
Kebaya AcIk Ana butang selari;
Jika tiada aral melintang,
Sila LA Lagi DATANG kemari.('',

 
Template By Kunci Dunia
Back To Top