Powered by Blogger.
Kurun Najwa728 x 90

jom tempah buah pelam harum manis online....

Sebut sahaja Perlis, ramai yang akan mengaitkannya dengan Harumanis, sejenis mempelam yang subur di negeri utara tanah air sehingga menimbulkan keghairahan sesiapa sahaja untuk membelinya termasuk penduduk dari negeri lain. Walaupun harganya meningkat setiap tahun, orang ramai sanggup beratur panjang semata-mata mahu membeli Harum Manis. 
Harumanis merupakan sejenis buah yang popular dan hanya terdapat di negeri Perlis. Buahnya yang berbau harum dan isinya yang tebal kekuningan serta rasanya yang enak pasti menawan hati sesiapa saja yang mencubanya.
Musimarum Manis adalah sekitar hujung bulan April / awal Mei hingga awal Jun. Ramai individu, penjual dan pengusaha restoran mengambil kesempatan ketika musim Harum Manis untuk menikmati keenakan serta hasil jualannya.

Pihak kami tidak ketinggalan dalam menerima tempahan yang ingin merasakan keenakan dan keharuman mempelam ini yang hanya berbunga pada awal musim kemarau dan masak pada awal musim hujan. Pihak kami menjual mangga Harumanis dari Gred A iaitu buah yang berwarna kuning kemerahan (warna asli Harum Manis) yang rasanya lebih enak dan manis. 

Jualan Harumanis melalui online ada disediakan apabila musimnya tiba setiap tahun.

Musim Mangga Harumanis dijangka pada hujung April / awal Mei hingga awal Jun. Mengikut rekod musim-musim terdahulu, agak ramai yang tidak berpeluang menikmati buah Harumanis ini kerana permintaan melebihi pengeluaran lebih-lebih lagi pada akhir musim.

Oleh yang demikian, pihak kami mengambil inisiatif membuka
tempahan awal khas untuk anda yang berada di luar negeri Perlis bermula pada bulan Mac setiap musim.


4 comments:

 1. wah harum mannis pon ade jual online ekkk.. bagus2..hehe

  ReplyDelete
 2. aishh sedapnya kak..mengiurkan la buah ni :D

  ReplyDelete
 3. sedapkan menjilat jari jer la..hihihii mahal ler...jom kita tanam benih dia..hahhaha

  ReplyDelete
 4. memang sedap harum manis...tiada tandingan dah pernah rasa.....finger licking good

  ReplyDelete

,")..Terima Kasih kerana sudi utk memberi sepatah dua kata dekat ana yer...
Terbuka renda tertanggal butang,
Kebaya AcIk Ana butang selari;
Jika tiada aral melintang,
Sila LA Lagi DATANG kemari.('',