Langkau ke kandungan utama

TV3 & TV9 Perkenal Duta Seindah Ramadan Dan Anugerah Syawal

ramadan

jemput yer semua..

Tempat:- Aeon Sri Manjung
Tarikh :- 19.07.2014
Hari :- Sabtu


Kemeriahan Ramadan dan Syawal kian dirasai menerusi barisan program yang telah disusun rapi khas buat penonton setia TV3 dan TV9 dalam kempen Seindah Ramadan dan Anugerah Syawal. 
 
Barisan program yang menghimpunkan pelbagai genre seperti persembahan muzikal, dokumentari terbaik, filem dan drama popular serta animasi, kedua stesen juga bersedia untuk bertemu dengan orang ramai menerusi acara padang iaitu Skuad Seindah Ramadan dan Bazar Seindah Ramadan. 
 
“Sepanjang bulan Ramadan dan Syawal yang penuh keberkatan dan kegembiraan ini, pelbagai program keislaman telah disediakan oleh kedua-dua stesen ini, antaranya Jejak Rasul, yang menjadi program signature bagi TV3, Halaqah, Tanyalah Ustaz dan Tanyalah Ustazah menerusi TV9 dan banyak lagi yang dapat memberi iktibar dan keinsafan kepada kita semua. 
 
"Tidak ketinggalan juga drama-drama menarik lain yang dilihat amat menarik buat anda semua. Program-program yang disediakan bukan sahaja untuk golongan umum, malahan kami turut menyediakan program-proram menarik untuk golongan kanak-kanak. Secara keseluruhan, kesemua program yang dianggarkan lebih daripada 100 program ini amat bersesuaian untuk penonton kami yang berusia dari 4 tahun ke atas," Ketua Pegawai Operasi, Rangkaian Televisyen, Media Prima Berhad, Seelan Paul 
 
Tahun ini, TV3 dan TV9 turut memperkenalkan duta-duta untuk kempen Seindah Ramadan dan Anugerah Syawal. Bagi TV9, Luqman Hakim, Zuhairah Mustafa Al Hussein dan Ustaz Safwan telah dilantik sebagai Duta Seindah Ramadan manakala finalis-finalis Idola Kecil Ultra iaitu Daniel, Azzam, Harris, Eeqah, Balqis dan Afiq pula memainkan peranan sebagai Duta Anugerah Syawal TV9. 
 
Duta Seindah Ramadan TV3 terdiri daripada Fiza Sabjahan dan Muhammad Tajdid Hadhari. Seterusnya, Duta Anugerah Syawal TV3 pula menampilkan selebriti popular tanah air seperti Siti Saleha, Anzalna Nasir, Fara Fauzana, Izzue Islam, Zul Ariffin dan Azlee Khairi. 
 
Antara program menarik yang disiarkan di TV3 sepanjang Ramadan dan Syawal adalah seperti Azam Ramadan Su, Ramadan Jangan Pergi, Raya Ni Mesti Kahwin, Geng Kampung Pisang 2, Jangan Ambil Lembu Kami, Baju Raya Yaya, Sebenarnya Saya Isteri Dia Raya, Love You Mr Arrogant Raya, Kampung Girl Raya, Yes, Boss! Raya dan Spain Uoolss. 
 
Sementara itu, TV9 juga tidak ketinggalan menampilkan selebriti terkenal seperti Norish Karman, Rita Rudaini, Nad Zainal, Syahrul Ridzwan, Anas Ridzuan, Alif Satar, Roy Azman, Azza Elite, Sharifah Shahirah, Amer Munawer dan ramai lagi. Wajah-wajah mereka dapat dilihat menerusi program-program yang disediakan, antaranya seperti Fail Riz, Pontianak Teng Teng, Kimchi Raya, Superstra, Bila Bujang Masuk Dapur dan Aroma Kota Suci.
 
Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web www.ramadanraya.com dan semarakkan bulan Ramadan dan Syawal dengan #seindahramadan dan #anugerahsyawal di laman sosial. 
 

Ulasan

Catat Ulasan

,")..Terima Kasih kerana sudi utk memberi sepatah dua kata dekat ana yer...
Terbuka renda tertanggal butang,
Kebaya AcIk Ana butang selari;
Jika tiada aral melintang,
Sila LA Lagi DATANG kemari.('',Catatan Popular