Triffle Cinta Sayang
sumber dari :Majalah Keluarga
Bahan-bahan:
Satu gulung kek
1 tin susu cair
1 tin buah-buahan campur
2 sudu tepung kastard
2 sudu gula
1 peket serbuk jeli
400 ml air
Cara-cara membuat:
- Panaskan periuk dan tuangkan susu cair perlahan-lahan. Masukkan air dan kacau pada api sederhana.
- Masukkan tepung kastard dan kacau sebati. Masukkan pula gula dan kacau hingga adunan menjadi pekat dan likat.
- Sementara itu, potong kek dan susun secara rata di atas mangkuk.
- Tuangkan juga air dari buah-buahan campur di atas kek tadi. Kemudian barulah dituangkan pula buah-buahan campur tadi.
- 5. Kemudian tuangkan pula adunan yang dimasak tadi ke atas kek. Biarkan hingga menutupi bahagian atas.
- Masak serbuk jeli dengan air dan biarkan hingga mendidih. Tuangkan pula pada adunan tadi hingga rata. Simpan dalam peti sejuk seketika dan potong apabila mahu dimakan. Hiaskan dengan krim putar dan juga coklat urai di atasnya.
macam menarik jer ni...
BalasPadam