Ais Krim Choki Choki
Bahan-bahan:
- 1 tin susu sejat
- 1/2 tin susu pekat
- 3 cawan air
- 2 sudu besar tepung jagung (dibancuh dengan sedikit air)
- 1/2 sudu kecil garam
- Choki Choki
- Plastik ais krim
Cara-cara:
1. Panaskan susu sejat, susu pekat dan air sehingga mendidih.
2. Kecilkan api dan masukkan bancuhan tepung jagung; kacau.
3. Masukkan garam dan kacau.
4. Tutup api dan biarkan sejuk.
5. Picitkan 1 batang Choki Choki ke dalam 1 plastik aiskrim; ratakan.
6. Tuang susu ke dalam plastik ais krim dan ikat.
7. Sejukkan dalam freezer selama lebih kurang 5 - 6 jam.
8. Enjoy!
Ulasan
Catat Ulasan
,")..Terima Kasih kerana sudi utk memberi sepatah dua kata dekat ana yer...
Terbuka renda tertanggal butang,
Kebaya AcIk Ana butang selari;
Jika tiada aral melintang,
Sila LA Lagi DATANG kemari.('',