IbU AinUl,ALiF &Aisy

Parenting,Lifestye,Review,Contest & Giveaway EMAIL:adna2029@gmail.com

Latest Post
Loading...
Copy Close

Bismillahirrahmanirrahim / بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم‬ ...

“iPhone 5s gajet impian setiap blogger”

gambar iPhone 5S assalammualaikum..salam 1malaysia..buat sahabat ana..tidak kah anda suka iPhone 5s ni..muhahha mesti nak kan..lg2 orang nak bg free..tp kan bukan bagi free bila nk ja terus dapat harus la..kena berusaha sikit hihii baru la dapat barangnya tp kan..kena la pandai menulis entry..hhaahha u all kalau nak iphone 5s jom la join contest di blog tersohor iaitu blog http://denaihati.com yang baik hati nak bg iphone 5s percuma tp hanya 3 yang bertuah aja akan di
pilih...hihiii...

Dari Ragi Dibuat Tape.
Disimpan Lama Agar Bermutu
Bagi Teman Yang Banyak Hanphone
Dimohon Berilah Ana Satu......

 mehhh sini ana nak bg taw sikit pasai iPhone 5s ni kenapa ramai yang tergila-gila kan nya..

Skrin yang lebih besar dan terang
Skrin 4-inci baru membolehkan anda melihat banyak maklumat pada sekali gus. Dan paparan kini 18% lebih cerah daripada paparan pada iPhone 4S.

Kelajuan Rangkaian Lebih Hebat
IPhone 5 telah terbina dalam teknologi wayarles LTE yang menghubungkan kepada rangkaian lebih cepat. Apatah lagi pengumuman SKMM yang mengatakan lesen LTE sudah diumumkan (akan disiarkan dalam artikel berikutnya). Ini menjadikan muat turun e-mel dan melayari laman web supaya lebih cepat. Kebanyakan muka surat dan e-mel boleh diakses hampir serta-merta. Saya mendapati iPhone 5 (yang sudah diuji) mempunyai ciri 'Simpan' untuk membolehkan kita membaca muka surat pada mod offline.

Peningkatan Audio Terutama Pembesar Suara
iPhone 5 mempunyai tiga mikrofon di bawahnya dan teknologi menyahbunyikan latar belakang yang bising ketika kita bercakap. Saya sudah perasan peningkatan kualiti dalam panggilan ketika meletakkannya dalam mod 'loudspeaker'. Dan jika anda merancang untuk memilih menggunakan fon telinga anda, maka saya mempunyai berita baik. Apple juga memasukkan fon telinga yang baru direka. Fon telinga tersebut lebih selesa berbanding sebelum ini dan muat di telinga anda secara lebih semula jadi. Iajuga datang dengan kasing plastik.

Peningkatan Kamera
Terdapat kamera yang mempunyai keupayaan HDR yang lebih baik dan cepat mengambil gambar walaupun objeknya laju. Kamera sekarang menyokong gambar panorama sehingga 240 darjah.
Ia bukan baru dengan iOS6, tetapi hakikat bahawa iPhone 5 membolehkan saya untuk mengambil gambar dengan menekan butang pada skrin walaupun ia dikunci (lock) memungkin saya tidak kehilangan peluang untuk menangkap foto penting.

FaceTime Tanpa WiFi Saja
Anda kini boleh menggunakan FaceTime melalui sambungan selular dan tidak hanya bergantung kepada WiFi semata-mata. Ini bermakna bahawa anda tidak lagi perlu mencari hotspot WiFi sebelum anda boleh memanggil seseorang melalui FaceTime.

Peningkatan Aplikasi E-mel
Aplikasi e-mel telah bertambah baik dalam beberapa cara untuk membuatkan anda lebih cekap. Sebagai contoh, kini terdapat folder e-mel VIP di mana anda boleh melihat semua mesej anda yang paling penting dalam satu senarai tunggal. Ini membolehkan anda untuk membalas e-mel yang paling penting dulu sebelum anda melalui e-mel keutamaan yang lebih rendah.

Pilihan Ciri Panggilan
Anda kini mempunyai lebih banyak kawalan ke atas bagaimana untuk mengendalikan panggilan masuk. Anda boleh menolak panggilan tetapi menghantar mesej teks yang telah ditetapkan kepada orang itu, atau anda boleh menambah satu peringatan untuk memanggil mereka semula kemudian.

Integrasi Facebook dan Twitter Lebih Mendalam
Anda boleh mengakses Facebook dan Twitter dari pelbagai aplikasi lain pada iPhone 5 anda dan kemaskini status catatan dengan hanya beberapa klik.

Aplikasi Passbook
Aplikasi Passbook membolehkan anda untuk menyimpan pelbagai tiket pelbagai di satu tempat. Anda boleh menyimpan pas, tiket filem, dan banyak lagi jenis tiket di dalam app Passbook anda dan mendapatkannya semula kemudian. Kod bar untuk tiket ini boleh diimbas. Malah, Passbook juga dicipta berdasarkan masa dan lokasi juga. Bermakna tiket kapal terbang anda akan muncul di skrin serta merta sekiranya anda baru menjejakkan kaki lapangan terbang.

Peningkatan Siri (Pembantu Maya anda)
Siri kini memahami lebih banyak soalan berbanding sebelum ini. Dia boleh membantu anda dengan mencari restoran yang baik, menghantar e-mel kepada seseorang, menambah peringatan kalendar, dan banyak lagi. Semoga Siri bertambah baik dan memahami sesuatu perkara mengenai negara ini.

5 Alasan Kenapa Ana hendak Pilih iPhone 5S Daripada iPhone 5C

Jom kita tengok  V

                  V

                V



iPhone 5S adalah suksesor iPhone 5 yang dihadirkan Apple, dengan peningkatan performa yang mampu serta teknologi-teknologi canggih.Sebenarnya tidak sulit menjawab kenapa harus memilih iPhone 5S berbanding iPhone 5C , di atas kertas dan berdasarkan rumor yang berkembang, iPhone 5S memiliki segalanya yang “lebih” dibanding iPhone 5C – lebih cepat, lebih canggih, lebih prestisius.Kami sudah menghadirkan kepadamu kenapa harus memilih iPhone 5C ketimbang iPhone 5S, dan sekarang, gantian, kenapa kamu harus memilih iPhone 5S daripada iPhone 5C.


Kelebihan iPhone 5S
  • Dapur pacu yang tangguh dengan dukungan Prosesor 64-bit. Pihak Apple sendiri mengklaim bahwa iPhone 5S menjadi smartphone pertama di dunia yang memakai prosesor 64 bit dan dikemas dalam bentuk chip Apple A7. Selain itu untuk kinerja olah data Iphone 5S memiliki kemampuan dua kali lipat lebih cepat dibandingkan pendahulunya iPhone 5.
  • Prosesor pendamping bernama M7 yang memiliki fungsi mendeteksi sensor input dan dapat juga mengurangi beban dari prosesor utama ketika sedang menjalankan proses.
  • Dijalankan dengan sistem operasi iOS 7 terbaru
  • Walaupun tidak ada peningkatan pada sisi kamera yaitu 8 megapixel, tetapi dengan adanya fitur kamera “iSight” dengan peningkatan sensor sebesar 15 persen dibandingkan terdahulunya membuat kualitas gambar yang dihasilkan menjadi samakin jernih. Selain itu kamera juga dilengkapi dua lampu flash yang dapat menyesuaikan dengan kondisi cahaya ketika sedang menfoto.
  • Fasilitas sensor pemindai sidik jari untuk membuka kunci lockscreen sehingga keamanan pada produk besutan Apple ini akan lebih terjamin. Sensor tersebut juga mampu memindai  sidiki jari penggunanya dari berbagai arah.
Kekurangan iPhone 5S
  • Layar yang masih berukuran 4 inci, padahal kita ketahui merk smartphone pesaing lain dari iPhone 5S seakan sedang berlambak-lambak di pasaran besar.
  • Kapasitas bateri hanya 1560 mAh. Tentunya melihat prosesor 64 bit yang dimiliki smartphone ini dengan konsisi bateri lebih besar, akan membuat daya bateri iPhone 5S n cepat habis...

 Harga iPhone 5S versi 16 GB sekitar Rp. 9 Juta, Sedangkan untuk versi 32 GB dan 64 GB dibanderol sekitar Rp. 10,5 Juta dan 11,5 Juta.

info terkini...

Pihak Re/Code (sebelum ini di AllThingsD) telah beberapa kali berkongsi mengenai tarikh pengumuman iPhone baru sebelum pihak Apple berkongsi mengenainya. Kini, bercakap mengenai iPhone generasi seterusnya, ia dilihat pihak Apple menjadualkan acara mereka pada 9 September kelak (waktu Malaysia 10 September).Mengikut spekulasi sebelum ini, Apple dikatakan akan hadir dengan dua iPhone baru, satu bersaiz 4.7-inci dan satu lagi bersaiz 5.5-inci. Kedua-duanya dilihat akan menjalankan cip pemprosesan A8, disamping turut menyertakan sistem operasi iOS 8 bersama-sama dengannya.Bulan September juga turut akan memperlihatkan beberapa produk lain turut diumumkan daripada pengeluar peranti lain, termasuk Xperia Z3 daripada pihak Sony, dan juga Galaxy Note 4 daripada pihak Samsung.

senarai penaja contest..

 Nahas MH17 Terhempas di Ukraine
Bagikan :
+
Previous
Next Post »
30 Komentar untuk " “iPhone 5s gajet impian setiap blogger”"

terbaik...moga sukses untuk dapatkan gajet impian iPhone 5s

Mahal betul hadiah.
Tak reti nak up entri best2 ni..

Salam.... artikel yang cukup lengkap .. semoga berjaya.

terima kasih daun keladi
semoga datang n kunjung lg yer...

terima kasih masih lg dalam belajar menulis..

Bukan saja blogger .. iphone 5 menjadi impian semua .. Good Luck! ;-)

saya baru join kontes ni sebentar tadi..sama-sama kita menuju ke puncak kemenangan iPhone 5s idaman realiti iPhone 5S Gajet Impian Setiap Blogger menjadi kenyataan..

Salam.... semoga dapat membawa pulang 1 unit iSphone. Semoga berjaya .

selamat berjaya saya ucapkan. semoga blog ini terpilih ke final

good luck tahniah jd peserta pertama..

ohh..ramai juga yang join nih..

Semgoa berjaya.. Best juga contest mcm ni, boleh jalan2 baca blog orang. Hehehh

Good luck. Moga ada rezeki. Amin.

Selamat berjaya diucapkan dalam cabaran iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger..:)

Fuh. terbaik entri. semoga berjaya :)

billion terima kasih sudi sertai cabaran iPhone 5s gajet impian setiap blogger dan semuga sukses ke tugasan seterusnya

kalau di beri peluang harus try the best insyllah...tak sabar nk tahu sapa yang layak ke pusingan seterusnya...huhuuu

terima kasih sudi dtg blog ana..

Semoga berjaya menggapai impian memiliki iPhone 5s... Good luck dicabaran seterusnya :)

Salam.... semoga impian menjadi kenyataan. Inilah peluang nak dapat iPhone tanpa megeluarkan modal tetapi kena berusaha lebih daripada biasa. Satu pesan untuk diri sendiri dan rakan-rakan sekelian. Semoga Berjaya dengan iPhone5S gadget impian setiap blogger. Sudi-sudilah berkunjung ke blog saya ya...

Sekian, terima kasih...

Thanks sbb sponsor hadiah best. dan good luck juga!

Hello, I think your blog might be having browser compatibility issues.
When I look at your website in Ie, it looks fine but when opening in Internet Explorer,
it has some overlapping. I just wanted to give you a quick
heads up! Other then that, terrific blog!

my web blog: shopping online

adik akak bukan penaja k..akak jd peserta..penaja di atas yang telah di senaraikan..hihii nak taw jom terjah blog denaihati...info byk di blognya..

Good luck awak :)
PG datang dari segmen yang sama :)

Nor faizah n Yatie..TQ ya..:)

,")..Terima Kasih kerana sudi utk memberi sepatah dua kata dekat ana yer...
Terbuka renda tertanggal butang,
Kebaya AcIk Ana butang selari;
Jika tiada aral melintang,
Sila LA Lagi DATANG kemari.('',

 
Template By Kunci Dunia
Back To Top