IbU AinUl,ALiF &Aisy

Parenting,Lifestye,Review,Contest & Giveaway EMAIL:adna2029@gmail.com

Latest Post
Loading...
Copy Close

Bismillahirrahmanirrahim / بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم‬ ...

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

 Assalammualaikum salam 1 malaysia..

Alhamdulillah bersyukur sangat-sangat allah memberi kesihatan yang sihat untuk ana membuat kerja dan masih lagi menjaga anak-anak serta masih lagi bernyawa di muka bumi ni..syukur kepada mu yaallah..
setiap orang pasti inginkan tubuh badan yang sihat dan dijauhi segala jenis penyakit. 
Bak kata orang "mencegah itu lebih baik daripada mengubati".
 Selain usaha kita mencegah, kita juga perlulah berdoa kepada Allah s.w.t. Ingat, sesuatu yang berlaku itu semuanya atas keizinan-Nya. Begitu juga dengan penyakit yang datang, semuanya atas kekuasaan-Nya.


Jom sama-sama kita amalkan doa di bawah.

Doa kesihatan diri
Allaahumma ‘aafinii fii badanii, Allaahumma ‘aafinii fi sam’I, Allaahumma ‘aafinii fii bashari.
Allaahumma innii ‘auudzubika minal kufri wal faqri.
Allaahumma innii ‘auudzubika min ‘azaabil qabri.
Laa ilaaha illaa anta.

Ertinya :
“Ya Allah, sembuhkanlah badanku. Ya Allah, sembuhkanlah pendengaranku.
Ya Allah, sembuhkanlah penglihatanku.
Ya Allah, sesungguhnya aku berllindung kepadaMu dari kekafiran dan kefakiran.
Ya Allah, aku berlindung kepadaMu dari sisa kubur. Tiada Tuhan selain Engkau”
(H.R. Abu Daud dan Al Hakim)

Doa sakit badan
Bismillaah (3x)
A ‘uudzu billaahi wa qudratihi min syarri maa ajidu wa uhaadiru.
Wa a’uudzu bi’izzatillaahi wa qudratihi min syarri maa ajidu wa uhaadiru (7x)

Ertinya :
“Dengan nama Allah,
aku berlindung kepada Allah dan kekuasaanNya
dari keburukan yang aku rasakan dan kutakuti. 
Dan aku berlindung dengan kekuatan kekuasaan Allah
dari kejelekan yang aku rasakan dan kuatirkan”
(H.R. Muslim dan Malik)

Doa Nabi Ayyub A.S
Innii massaniidhdhurru wa anta arhamurraahimin,
wa annii massaniisysyaithaanu bi nushbin wa ‘adzaabin

Ertinya :
“(Ya Allah), sesungguhnya penyakit telah menimpaku,
sedangkan Engkau adalah Yang Maha Penyayang di antara para penyayang.
(Ya Allah), sesungguhnya setan telah menggangguku dengan kepayahan dan siksaan”
(Q.S Al Anbiya’, 21:83 dan Shaad, 38:41)

Selain berdoa kita juga perlukan satu produk yang perlu untuk kesihatan
 dalaman dan luaran kita secara fizikalnya.. 

Produk yang ana maksudkan adalah dari SHAKLEE

 

Shaklee adalah Produk Kesihatan, vitamin dan supplement yang bagus
 untuk pemakanan semula jadi yang mempunyai rangkaian pengedar jualan
terbesar di Malaysia.Mempunyai pakar-pakar dalam penyelidikan nutrisi yang
 sentiasa memastikan produk Shaklee Sentiasa Selamat, Sentiasa Bekerja,
 dan Sentiasa Hijau.Di Shaklee, mereka percaya alam semulajadi adalah jawapan
kepada kehidupan yang lebih panjang, sihat dan produktif.


KESAN UTAMA setelah mengambil vitamin Shaklee ini ialah :

  • Badan rasa lebih bertenaga kecuali mereka yang kurang air 

    maka badan akan menjadi semakin letih.

  • Perasaan yang gembira dan mood yang lebih stabil.

  • Badan tidak mudah rasa lesu dan letih.

  • Sentiasa rasa bersemangat.

  • Fikiran lebih positif.

  • Tidak mudah stress dan mudah menangani masalah dengan baik dan tenang.

  • Kita tidak akan mengalami kurang darah dan tekanan darah lebih stabil.

  • Membantu melancarkan sistem perkumuhan dengan lebih lancar

     terutama apabila consume cukup air dalam sehari.

  • Badan mempunyai sistem imun yang tinggi dan mudah recover jika sakit.

  • Maka kerana kesan utama inilah ramai wanita yang dulunya makan Shaklee

     hanya untuk tujuan penyusuan kini masih meneruskan makan vitamin Shaklee

     kerana merasa kelebihan dan kebaikan walau sudah tidak menyusu lagi.


SENARAI PRODUK KESIHATAN DARI SHAKLEE 

http://3.bp.blogspot.com/-bcBrRNa--MM/UnoNB-wDBKI/AAAAAAAAQF0/iZPdk8YFdm4/s1600/Image+(8).jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 






Kesemua produk yang ditawarkan adalah hasil kajian klinikal terbaik dari Shaklee. 
Produk-produk Shaklee adalah halal, terjamin keselamatan, diperbuat dari sumber 
semulajadi dan terbukti berkesan!

 

Senarai harga Produk Shaklee
 
 

Senarai Cawanan yang Sah Menjual Produk Shaklee
Cawangan Shaklee Malaysia
Berikut Senarai Alamat Cawangan Shaklee Malaysia.
 Sekiranya tiada Cawangan Shaklee di tempat anda, jangan sedih dan jangan kecewa.
 Pengedar Shaklee yang cun lagi baik kan sentiasa ada untuk bantu anda dapatkan
 Produk Shaklee :)jom check senarai Cawangan Shaklee di Malaysia :

Cawangan Shaklee Waktu Perniagaan

Cawangan Shaklee Sri Rampai, Kuala Lumpur
(Formerly located in Wangsa Maju)
No. 32, Jalan Rampai Maju 3,
Taman Sri Rampai, 53300 Kuala Lumpur.Telefon : 603-4142 1067
Fax: 603-4142 1027Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.Sabtu
(Pertama & Ketiga):
10:00 a.m. to 7:00 p.m
Shaklee Kuala Lumpur

Cawangan Shaklee Penang
No. 81, 83 & 85, Jalan Todak 6,
Pusat Komersial Sunway Perdana,
13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang.Telefon : 604-383 8261
Fax: 604-383 8560Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.Sabtu
(Pertama & Ketiga):
10:00 a.m. to 7:00 p.m
Shaklee Penang

Cawangan Shaklee Ipoh
32, Medan Istana 1,
Bandar Ipoh Raya,
30000 Ipoh.Telefon: 605-241 8260
Fax: 605-241 8263Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.Sabtu
(Pertama & Ketiga):
10:00 a.m. to 7:00 p.m
Cawangan Shaklee Johor Bahru
14, Jalan Molek 1/10,
Taman Molek,
81100 Johor Bahru.Telefon: 607-352 5188
Fax: 607-352 4188Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.Sabtu
(Pertama & Ketiga):
10:00 a.m. to 7:00 p.m
Shaklee Johor Bharu

Cawangan Shaklee Kota Bharu 
319, Section 25, Bandar Kota Bharu,
Jalan Sultan Yahya Petra,
15200 Kota Bharu.Telefon: 609-747 8688
Fax: 609-747 7711Ahad hingga Khamis
10:00 a.m. to 7:00 p.m.Sabtu
(Pertama & Ketiga):
10:00 a.m. to 7:00 p.m
Cawangan Shaklee Kota Kinabalu 
Lot 4.1, Neutron Point,
Lorong Poin Neutron,
Jalan Lintas Khidmat,
88300 Kota Kinabalu.Telefon : 6088-393 848
Fax: 6088-393 851Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.Sabtu
(Pertama & Ketiga):
10:00 a.m. to 7:00 p.m

Senarai Pengedar yang Sah  Menjual Produk Shaklee
 anda semua boleh klik kat banner di bawah yer..


Senarai Pengedar Shaklee Sabah Sarawak

Senarai Pengedar Shaklee Lembah KelangSenarai Pengedar Shaklee UtaraSenarai Pengedar Shaklee Negeri SembilanSenarai Pengedar Shaklee Pantai TimurSenarai Pengedar Shaklee SelatanSenarai Pengedar Shaklee Pahang


Anda boleh mendapatkan khidmat nasihat dari pengedar sah Shaklee iaitu: YatiAdam (Perak), WinaWellness (Pulau Pinang), ElnaOmie (Johor Baharu), BondaSihat (Sabah), IzzyAdlina (Selangor), RanauHealthyVitamins (Sabah), ShanaSharafas (Selangor), VitaminSiCilik (Johor Baharu), IreneVitamin (Sabah), SihatVitamin (Seremban).
Contest Bonus Akhir Tahun ini dianjurkan oleh Akma Omar dan ditaja oleh pengedar sah Shaklee serta ditaja oleh Bee Venom MalaysiaBlog Jawatan Kosong Kerja KerajaanJawatan Kosong Kerajaan Terkini, dan Exam SPA Online.

pstt : Mohon kawan-kawan like dan share entri ini jika dirasakan layak untuk dijadikan panduan bagi mereka yang mungkin mahu mendapatkan produk-produk terbaik daripada Shaklee. Setiap share dan like daripada anda sangat bermakna agar produk yang bagus dapat pendedahan terbaik kepada umum.
Bagikan :
+
Previous
Next Post »
35 Komentar untuk "Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan"

tahniah saya suka baca info shaklee di blog anda ...semoga awak menang contest ini ya

ulasan yang panjang tetapi mudah faham sebab disertakan gambar...semoga berjaya

Waaa baguslah entri ni . siap ada doa lagi .... :) terbaiklah ... semoga berjaya dengan kontest seo ni.

Produk terbaik daripada Shaklee dengan vitamin shaklee bagus untu kesihatan sebagai pemakanan tambahan. Semoga berjaya ,,,, Nor Nazlina.

Satu artikel yang menarik dgn keyword Vitamin Shaklee bagus Untuk Kesihatan. Semoga berjaya dalam kategori SEO,

Ramai yang joint contest vitamin shaklee bagus untuk kesihatan nikan...So good luck to you...

tak pandai SEO ni hantam jer labu

tq ya..kalau ada rezeki i try the best

nih emel tuk sponsor syira tuh
syiralokman21@yahoo.com.my

lengkap dengan senarai harga. semoga berjaya untuk kontes ni.

terima kasih tuan DH datang drop komen..:)

Assalamualaikum,
Lemgkap sekali huraiannya. Semoga berjaya dalam kontes Vitamin Shaklee ini... Selamat bersaing

Nice blog and good article :) Walaupun saya satu - satunya orang Indonesia yang akan menyertai Contest SEO Vitamin Shaklee Bagus Untuk kesihatan ini, saya harap artikel saya juga boleh diterima saudara-saudara saya di sini, minta maaf jika bahasa saya masih kurang,

Sila semak artikel saya ini: Vitamin Shaklee Bagus Untuk kesihatan

simple ja..artikel saya tp tq ya selamat bersaing juga

tq ya visit my blog good luck untuk u juga :)

Salam.T/kasih singgah blog akak yer..maaf br sempat nak balas.
Produk shaklee...akak penggunanya jg

Alhamdulillah..info yang sangat berguna..kesihatan adalah anugerah yang tak ternilai daripada Allah. Semoga berjaya dalam kontes ni! ~ Shah

Good luck untuk contest ni ye ;) saya pun pengamal produk shaklee ni, Alhamdulillah satu family amalkan..

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan kita semua.

semakin menjadi-jadi dah entri mengenai vitamin shaklee untuk kesihatan ni .. ramai dah blogger join contest ni ..

www.hasrulhassan.com

all the best..saya salah seorang pengalamal shaklee product;)

Siap ada nama pengedar dah tu..
Senang nak berurusan.

wahhhh..lengkap sungguh info ni...semoga berjaya ye tuan punye belog! :D

Bergantung pd org jgk rsnya. Ada yg serasi dan ada yg tdk. Apa pun... blh je cuba.

nice sharing ! saya pun pengguna shaklee

,")..Terima Kasih kerana sudi utk memberi sepatah dua kata dekat ana yer...
Terbuka renda tertanggal butang,
Kebaya AcIk Ana butang selari;
Jika tiada aral melintang,
Sila LA Lagi DATANG kemari.('',

 
Template By Kunci Dunia
Back To Top