IbU AinUl,ALiF &Aisy

Parenting,Lifestye,Review,Contest & Giveaway EMAIL:adna2029@gmail.com

Latest Post
Loading...
Copy Close

Bismillahirrahmanirrahim / بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم‬ ...

Giveaway Special Mama & Bayi bernilai RM 750.00 Untuk Dimenangi

http://www.vitaminhouz.com/2014/11/giveaway-best-buat-mama-bayi.html 
klik banner kalau nak join ya

produk ini bagus untuk saport ibu2 yang ingin menyusukan anaknya ketika mereka bekerja..
anda semua boleh tengok teknik penyusunan yang betul
di entry ni ya..
Teknik penyusuan

Apakah cara terbaik untuk menyimpan susu badan?
Untuk menyimpan susu badan, pilih bekas yang disterilkan dan bertutup dengan rapat.
  • Gelas atau plastik keras adalah pilihan yang lebih baik untuk menyimpan susu bagi tempoh yang lama.
  • Beg sejuk khas juga boleh dibeli. Pilih beg sejuk beku yang tebal atau bahagian luarnya diperbuat daripada nilon.

Anda boleh menyimpan susu badan:
  • Pada suhu bilik tidak melebihi daripada 25 darjah C, selama empat jam.
  • Dalam peti ais bersuhu 4 darjah C atau lebih rendah tidak melebihi 24 jam.
  • Dalam peti sejuk beku bersuhu -20 hingga -18 darjah C, yang tidak mempunyai kitar nyahbeku, selama tiga hingga enam bulan.
Simpanlah susu di bahagian belakang peti sejuk atau peti sejuk beku, jauh dari pintu sebab item yang disimpan di hadapan lebih mudah terjejas dengan perubahan suhu semasa anda membuka peti sejuk beku.

Sebagai tambahan kepada garis panduan, elok juga bagi anda mengetahui perkara yang berikut:
  • Anda boleh mencampurkan susu yang baru dipam dengan susu beku jika ia didinginkan dahulu sekurang-kurangnya sejam, dan jumlahnya adalah kurang daripada jumlah susu yang telah beku.
  • Jika anda akan membekukan susu badan, lakukannya dalam masa 24 jam.
  • Susu yang dialihkan dari peti sejuk beku ke peti ais boleh disimpan sehingga 24 jam.

Susu segar mengekalkan lebih banyak ciri-ciri perlindungannya berbanding dengan susu beku, jadi sejauh mana yang boleh, gunakan susu yang disejukkan dan bukan susu beku untuk menyusukan bayi anda. Tetapi ingatlah bahawa susu badan yang dibekukan masih mempunyai lebih khasiat kesihatan daripada susu formula.

Ingatlah, apabila anda mengepam susu, cuci tangan anda dan pastikan pam buah dada dicuci, dibilas dan disterilkan dengan betul untuk mencegah sebarang bakteria dari membiak dalam susu tersebut.

hadiahnya sangat lumayan
jom join rakan-rakan semua peluang yg ada jgn ketinggalan ya..



www.vitaminhouz.com www.honeyonnee.com

Make money by copying the best: http://bit.ly/best_tips

GIveawaydi taja oleh

Pregnancy.Confinement.Breastfeeding | Family Nutrition CentreA Moment To Remember

www.vitaminhouz.com www.honeyonnee.com

Make money by copying the best: http://bit.ly/best_tips
www.vitaminhouz.com www.honeyonnee.com

Make money by copying the best: http://bit.ly/best_tips
www.vitaminhouz.com www.honeyonnee.com

Make money by copying the best: http://bit.ly/best_tips
Hadiah Lumayan Menanti Anda !!

Make money by copying the best: http://bit.ly/best_tips
Hadiah Lumayan Menanti Anda !!
Bagikan :
+
Previous
Next Post »
5 Komentar untuk "Giveaway Special Mama & Bayi bernilai RM 750.00 Untuk Dimenangi "

salam..hu hu sikit lagi nak meninggalkan alam bf..baby no 3 dah bukan baby lagi dah huhuhu..sedeh pun ada

Gud luck...
Baby saya dah lengkap ada semuanya. Bagi peluang kat ibu dan baby lain.

gudluck! jemput blogwalking ke blog saya juga.. http://muslimahad-deen.blogspot.com/2014/11/giveaway-special-mama-bayi-bernilai-rm.html

,")..Terima Kasih kerana sudi utk memberi sepatah dua kata dekat ana yer...
Terbuka renda tertanggal butang,
Kebaya AcIk Ana butang selari;
Jika tiada aral melintang,
Sila LA Lagi DATANG kemari.('',

 
Template By Kunci Dunia
Back To Top