9 Tips Selfie Yang Menyerlahkan Keyakinanmu

Suka ambil selfie? Skrol ke bawah untuk ketahui cara-cara menyertai peraduan #Kotex1MinSelfV.

1. Tip Tampil Langsing: Untuk kelihatan lebih langsing, halakan sebelah bahu ke arah kamera dan luruskan leher anda.


2. Tip Kaki Langsing: Ketika duduk, halakan badan anda ke sisi dan duduk sambil meregangkan sebelah kaki untuk ilusi 'kaki panjang'.


3. Tip Raut Wajah Lurus: Hulurkan tangan selfie anda sehingga 120° dan condongkan kepala anda ke bawah untuk kontur yang lebih kurus.


4. Tip Profil: Ambil profil, sudut 3 suku dan bahagian depan untuk mengetahui sudut terbaik anda.


5. Tip Shading: Ketahui pilihan edit penapis, laraskan kecerahan dan kontras untuk menyembunyikan ciri-ciri yang kurang menarik.


6. Tip 'Side View' Kurus: Untuk tona yang kurus, letakkan sebelah tangan anda ke paha.


7. Tip Rambut Hebat: Untuk rambut kelihatan lebih tebal, tunduk dan tiup keringkan rambut anda bermula daripada akar sambil melurutkannya dengan jari selepas mandi.


8. Tip Mata Segar: Jika mata anda kelihatan bengkak, redakannya dengan menekapkan sudu yang sejuk di bawah bahagian mata.


9. Tip Paling Penting: Jangan selfie ketika sedang memandu!


Peraduan #Kotex1MinSelfV. Jom tonton video #Kotex1MinSelfV untuk ketahui 3 lagi tip penting berselfie dan sertai peraduan untuk berpeluang memenangi hadiah-hadiah hebat!


Bagaimana cara untuk sertainya? Mudah saja! Terdapat dua cara yang anda boleh pilih. Cara pertama adalah melalui muat naik gambar SelfV anda. Ikuti 5 langkah di bawah:


  • 1. Pastikan gambar SelfV anda memenuhi kriteria-kriteria berikut:(A) Ambil gambar selfV dengan tanda “V”, (B) Berikan kapsyen kreatif, (C) Sertakan hashtag #Kotex1MinSelfV

  • 2. Muat naik gambar SelfV anda menerusi Desktop/Telefon Bimbit atau Facebook (Saiz gambar mestilah tidak melebihi 2 MB).

  • 3. Tuliskan kapsyen yang kreatif dan menarik beserta hashtag #Kotex1MinSelfV.

  • 4. Isikan maklumat peribadi anda seperti nama penuh, email, no. telefon dan no. kad pengenalan. Jangan lupa untuk 'tick' pada kotak "Saya bersetuju dengan terma dan syarat peraduan dan dasar privasi tertera" dan isikan kod pengesahan yang tertera.

  • 5. Kongsikan gambar anda di Facebook atau Twitter. Selesai.

Cara kedua pula adalah dengan mendaftarkan handle Instagram atau Twitter anda. Baca tiga langkah di bawah untuk lebih lanjut:


  • 1. Sertai peraduan dengan menggunakan akaun Facebook anda.

  • 2. Isikan maklumat peribadi anda seperti nama penuh, email, no. telefon dan no. kad pengenalan. Jangan lupa untuk 'tick' pada kotak "Saya bersetuju dengan terma dan syarat peraduan dan dasar privasi tertera" dan isikan kod pengesahan yang tertera.

  • 3. Selesai.

Blogger terkenal, Ashley Lau dan Nadia Sabrina turut tidak melepaskan peluang menyertai peraduan #Kotex1MinSelfV Ini


Jadi apa anda tunggu lagi? Sertai peraduan #Kotex1MinSelfV sekarang! Kunjungi laman web Kotex untuk maklumat lebih lanjut.


Big thumb 1ca5

UlasanCatatan Popular