Powered by Blogger.
Kurun Najwa728 x 90

31 Benda Kanak-Kanak 90-an Pasti Ingat Dan Rindu

  • 1. Tarian Macarena

    • Siapa yang tak tahu tarian ini memang tipu lah.
      says.com
  • 2. Permainan Nintendo

    • 'Game' seperti Super Mario, Street Fighter, Duck Hunt dan sebagainya.
      says.com
  • 3. Dan... SEGA

  • 4. Pen rainbow

    • Jadi seronok bila tulis tapi lepas itu, takut 'ink' habis.
      says.com
  • 5. Tamagotchi

    • Dulu beriya-iya taknak bagi mati. Balik sekolah je, pergi tengok 'Tamagotchi' dulu.
      says.com
  • 6. Walkman

    • Kalau dengar sambil berjalan, lagu akan 'skip'.
      says.com
  • 7. Gula-gula cincin

  • 8. Pembaris gelang

    • Semua orang bergaduh sebab nak ketuk pembaris ini dekat tangan masing-masing.
      says.com
  • 9. Kad Pokemon

  • 10. Gameboy

  • 11. Gula-gula asam

  • 12. Pocket Polly

    • Setiap kanak-kanak perempuan mesti ada sekurang-kurangnya satu 'Polly Pocket'.
      says.com
  • 13. Furby

    • Bukan semua orang ada 'Furby' tapi pasti ramai yang ingat iklan kanak-kanak bermain dengan 'Furby'.
      says.com
  • 14. Mainan dalam Tora, Ding Dang dan sebagainya

    • Kalau pergi kedai runcit, wajib cari benda-benda ini.
      says.com
  • 15. Magic Pop

    • Gula-gula yang meletup-letup dalam mulut.
      says.com
  • 16. Gula-gula Push pop

    • Ada juga yang panggil gula-gula 'lipstick'
      says.com
  • 17. Permainan Tetris

  • 18. Lagu Paddle Pop

    • "Paddle pop... Paddle pop... Super duper nyummy!"
      says.com
  • 19. Lagu Mat Kool

    • "Mat Kool... Mat Kool... Kawanku... Mari kita ikut Mat Kool. Main-main selalu... Syoknya syoknya ada Mat Kool!"
      says.com
  • 20. Pepsi Blue

    • Lepas minum 'pepsi blue', masing-masing tunjuk lidah warna biru.
      says.com
  • 21. Penguin Race

    • Tengok penguin naik tangga dan kemudian meluncur turun.
      says.com
  • 22. Pocket Fishing

  • 23. Rainbow spring

    • Salah satu mainan yang menguatkan otak.
      says.com
  • 24. Yupi Mini Burger

  • 25. Pita video

    • Dulu kalau nak tengok filem, semua guna 'tape'. Lepas tu malas 'rewind' balik bila dah habis tengok.
      says.com
  • 26. Siapa rindu rancangan-rancangan Nickelodeon?

      • 1b36 Image via SAYS.com
        'Drake and Josh', 'Rugrats', 'Legends of The Hidden Temple' dan 'Figure It Out'
  • 27. Dan... rancangan Disney. Rancangan-rancangan yang memang mengamit memori.

      • 7171 Image via SAYS.com
        'Lizzie McGuire', 'Kim Possible', 'Even Steven' dan 'That's So Raven'
  • 28. Gelung air

  • 29. Gula-gula getah dengan tattoo

    • Semua orang beli sebab nak pelekat 'tattoo' saja, gula-gula getah tak usik pun.
      says.com
  • 30. Kapal terbang polisterin

  • 31. Dan kertas ini

    • Kami pun tak pasti nama sebenar mainan ini tapi bila nak mula main, orang yang pegang tu akan cakap "pilih warna".

8 comments:

,")..Terima Kasih kerana sudi utk memberi sepatah dua kata dekat ana yer...
Terbuka renda tertanggal butang,
Kebaya AcIk Ana butang selari;
Jika tiada aral melintang,
Sila LA Lagi DATANG kemari.('',